Yeni
Loading...

Köprü, Başka Bahara Kaldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çanakkale geçiş köprüsü için güzergah belirlendiğini söyledi. Yıldırım, "2023 yılı hedeflerinde Çanakkale geçiş köprüsü de var. Bunun projesini yaptık. Detaylı proje çalışması yapılıyor." dedi. Sütlüce ve Şekerkaya mevkilerinden geçecek olan köprünün şimdilik gündemlerinde olmadığını ifade eden Yıldırım, Çanakkale’ye yapılacak olan köprünün ilerleyen yıllarda gündeme geleceğini ifade etti.


Bakan Binali Yıldırım, Anadolu Hisarı'ndaki kıyı Emniyeti Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nın tanıtım toplantısına katıldı. Program sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldırım, Çanakkale geçiş köprüsü hakkında bilgi verdi.
Yıldırım, "Çanakkale geçişiyle ilgili 'Çanakkale geçilmez' ifadesi bugünlere ulaşımda da gelmişti. Oraya çok ciddi destek verdik. Özel kanun çıkardık, yeni gemiler alıp yakıt teşviki verdik. Özellikle bayram günlerinde bir yoğunluk yaşanıyordu. 2023 yılı hedeflerinde Çanakkale geçiş köprüsü de var. Bunun projesini yaptık. Detaylı proje çalışması yapılıyor. Güzergâh belirlendi. Önümüzdeki yıllarda gündemimize gelecek." ifadelerini kullandı.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder