Yeni
Loading...

Emniyetten 155 Uyarısı

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, 155 Polis İmdat hattının daha etkin kullanımı için bazı hatırlatmalarda bulundu.


Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, 155 Polis İmdat hattının daha etkin kullanımı için bazı hatırlatmalarda bulundu.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, herhangi bir suça maruz kalındığında veya bir olaya şahit olunduğunda, çekinmeden 155 polis imdat hattının aranması gerektiği hatırlatıldı. Açıklamada, "155 polis imdat hattı, vatandaş ile Polis arasındaki irtibatı sağlamak amacıyla 7 gün 24 saat hizmet veren, Suçun önlenmesi, eğer suç işlenmişse suçlunun bir an önce yakalanması ve vatandaşımızın devam eden mağduriyetinin giderilmesi için kullanılan sırdaş hattır.
Suç işleyenleri polise bildirerek yakalanmalarını sağlamak, suça engel olmak bakımından en güzel çaredir. Kamu düzeni ve güvenliğin sağlanması, olaylar karşısında başarılı olabilmesi ancak sizlerin yardımı ve desteğinizle mümkündür" denildi.
155 hattına yapılan ihbarların, süratle değerlendirildiği de belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımız tarafından yapılan tüm ihbarlar, 'gizlilik' derecesiyle kayıt altına alınır. Zaman kaybedilmeden, ilgili ekip olay yerine sevk edilir. İhbarı veren vatandaşımızın kimliği, kesinlikle başkaları ile paylaşılmaz.

Bir olayla karşılaştığınızda, olaya karışanların eşkal bilgilerini, yaşı, boyu, kilosu, ten, saç ve göz rengi, gömlek, tişört, mont, pantolon, ayakkabı vb. kıyafet bilgileri, olaya karışan şahıs bir oto ile olay yerinden uzaklaştı ise aracın plaka numarasını, marka ve modelini, rengini mutlaka bize bildiriniz.

155 Polis imdat hattı Türkiye'de en çok kullanılan acil yardım hatlarından biri olduğundan, polis ihbar hattını gereksiz aramalar nedeniyle meşgul etmeyiniz. 155 polis imdat hattını aradığınızda, adres bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak veriniz. Suça maruz kaldığınızda veya suç teşkil eden bir olayIa karşılaştığınızda şuç işleyen kişi veya kişilerin eşkal bilgilerini 155 polis imdat hattına bildiriniz" ifadelerine yer verildi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder