Yeni
Loading...

Çanakkale'de "Yüksek Nem"

Çanakkale'de hava sıcaklıkları birkaç gündür mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor Yüksek sıcaklıkların yüzde 90'ları aşan nem oranlarıyla birleşmesi, bunaltıcı havalara yol açtı.


Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü'nde son günlerde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yüzde 90'ları aşan nem oranlarıyla birleşince bunaltıcı günler yaşanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerinden derlediği bilgilere göre, hava sıcaklıklarının bir süredir mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyrettiği Güney Marmara'da, hissedilen sıcaklığı artıran nem oranları da iyice yükseldi.
Bursa'da bugün en yüksek yüzde 72 olarak tahmin edilen nem oranının, 22-23 Ağustos'ta yüzde 84'e çıkması, 24 Ağustos'ta ise yüzde 87 ile zirveye ulaşması ve 25 Ağustos'ta yüzde 73'e gerilemesi bekleniyor.
Balıkesir'de bugün en yüksek yüzde 72, yarın yüzde 86, 23 Ağustos'ta yüzde 82, 24 Ağustos'ta yüzde 83 olması beklenen nem oranının, 25 Ağustos'ta ise yüzde 91 ile azami değere ulaşacağı tahmin ediliyor.
Yalova'da bugün en yüksek yüzde 90 olarak beklenen havadaki nem oranı, yarın biraz gevşeyerek yüzde 82'ye düşecek. Nem oranı, 23 Ağustos'ta yüzde 86, 24 Ağustos'ta yüzde 88, 25 Ağustos'ta da yüzde 89'u bulacak.
Çanakkale'de bugün yüzde 86 olarak beklenen nem oranı yarın yüzde 77'ye, 23 Ağustos'ta yüzde 74'e, 24 Ağustos'ta ise yüzde 63'e gerileyecek. Bu oran, 25 Ağustos'ta yeniden yükselişe geçerek yüzde 71'e çıkacak.
Mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyreden sıcaklık ve yüksek nem oranlarının yol açtığı bunaltıcı havalardan kaçmak isteyen vatandaşlar, serinlemek için yüksek kesimlerdeki sayfiye yerleriyle sahilleri tercih ediyor.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder