Yeni
Loading...

Her an benzine zam gelebilir!

Benzin ve motorinde indirim beklerken zam kapıya dayandı. Mısır’daki iç karışıklıklar nedeniyle ham petrol fiyatlarının ve yurtiçi piyasalarda dolar kurunun eşzamanlı artışı, akaryakıt fiyatlarını tetikledi.


Bu trendin sürmesi durumunda önce motorine ardından da benzine 7 ile 10 kuruş arasında değişen tutarlarda zam yapılması bekleniyor.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) dağıtım şirketlerine uyarısı üzerine akaryakıt fiyatları, litrede 3-4 kuruş indirildi. Tüketiciler, yeni indirim için enerji yönetimi ile sektörden müjde beklerken, uluslararası piyasalarda yaşanan gelişmeler akaryakıtta yeni bir zam dalgasının sinyallerini vermeye başladı.

118 DOLARA ÇIKABİLİR

Enerji yönetimi ve petrol sektörü uzmanlarına göre brent petrolde özellikle son günlerde beklentilerin üzerinde bir fiyat hareketliliği gözleniyor. Uzmanlar, yukarı doğru hareketliliğin devam etmesi halinde brent petrolün önce 114 dolar, ardından da 118 dolara kadar yol almasının beklenebileceğine dikkat çekti. Brent petrol halen 110-111 dolardan işlem görüyor.
Uzmanlar, daha önce petrol yükselirken doların düştüğünü belirterek, “Petrol ve dolar aynı anda yükselmiyordu. Biri artarken, diğeri düşüyordu.Böylece bunlar birbirini dengeliyor, zam baskısı azalıyordu. Ancak şimdi hem petrol hem de dolar kuru yükseliyor. Zam baskısı artıyor” dedi. Uzmanlar, zam miktarına ilişkin olarak ise “Şu aşamada net bir rakam vermek mümkün değil. Bu trendin sürmesi durumunda motorin ve benzin fiyatları 7 ile 10 kuruş arasında değişen tutarlarda artabilir” bilgisini paylaştı.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder