Yeni
Loading...

Akp'den Asılsız İddia



Akp'den asılsız iddia , Kutlu, baltayı taşa vurdu

Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, ev eşyalarını bir nakliyeci firmayla taşıttığına yönelik belgeleri kamuoyu ile paylaşmasıyla birlikte AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu'nun iddialarının asılsız olduğu ortaya çıktı. Yani AKP baltayı yine taşa vurdu. 
 

AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu'nun Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü'ye yönelik yaptığı iddiaların asılsız olduğu belgelerle kanıtlandı. İddiaların odağı olan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkarak, Kutlu'nun iddia ettiği gibi eşyalarını belediye araçlarıyla taşıtmadığını kanıtladı. Belgeler eşliğinde suçlamaların asılsız olduğu kanıtlanan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu'nun Sürücü'den özür dilemesi gerektiğini belkirterek; “Bir insana iftira atmak, kul hakkına girer” dedi. Başkan Gökhan, ayrıca bir üst düzeydeki bürokratın, sekreteriyle ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları da gündeme taşıdı.

Sürücü iddiaları belgelerle yalanladı 
Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında ilk olarak konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, kendisine ait ev eşyalarını belediye aracıyla taşıtmadığını söyledi. Taşıyıcı bir firmayla anlaşarak ev eşyalarını taşıttırdığını belirten Sürücü, AKP İl Başkanı Kutlu tarafından basına servis edilen fotoğraflarda yer alan eşyaların bir ihtiyaç sahibi aileye verilmek üzere Sosyal Markete teslim edilen eşyalar olduğunu ifade etti. Halk tarafından Sosyal Markete verilen tüm kullanılabilir eşyaların zaten belediye personeli ve aracıyla taşındığına dikkat çeken Sürücü; “Evimdeki eşyaların taşıma işini 2 Haziran Pazar günü yaptım. Taşıma şirketiyle yaptığım taşıma sözleşmesi elimde. 2 Haziran da Güzelyalı'dan aldırdığım eşyalarımın teslim edildiğine dair teslim belgesi de mevcut. Taşıma şirketine ödediğim fatura da var. Yani iddia edildiği gibi ev eşyalarımı belediye aracıyla taşıtmadım. İhtiyaç sahibi olan kişilere verilmek üzere kullanılabilir eşyaları ise Sosyal Markete teslim ettim. Herkes de bu tür eşyalarını buraya verebiliyor. Sosyal Markete verilen eşyaları da belediye personeli gelip aracıyla birlikte alıyor. Kutlu'nun açıklamasıyla birlikte basına servis edilen fotolar da bu eşyalar var. Sosyal Markete verdiğim eşyalar da, şu anda ihtiyacı olan bir aile tarafından kullanılmaktadır. Kutlu'nun açıklaması son derece talihsiz bir açıklamadır” dedi.




“Herkes bu imkandan yararlanabiliyor”
Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü'nün Güzelyalı'daki evinde kullanacağı eşyaların, Çanakkale Belediyesi araçları ve personeliyle taşınmadığını kaydeden Başkan Gökhan; “Fotoğraflarda görülen taşıma aracı, Sosyal Markete her evden kullanılabilir eşya taşındığı ve bizim belediye personeli tarafından yüklenilip boşaltıldığı bir araçtır. Yani, kullanılbilinir eşyaları veren insanların evlerinden eşya alınıyor bu araçla. Herkes bu imkandan yararlanabiliyor.

AKP İl Başkanı,

Pulitzere haber olacak bir gazetecilik başarısı sergilemiş. Yani basının yapamadıklarını bu il başkanı başarmış ve bunu servis etmiş. Hatta bir sayfa yollanmış ve bununla yetinilmeyip ikinci sayfa yollanmış. Birisi ikaz etti heralde, o tehlikeyi bertaraf etmek için iftirasına bir iftira daha katmış. Çürük, çarık eşyaları veriyor gibi bir algı yaratmaya çalışmış. Bunların doğru olmadığı fotoğraflardan anlaşılıyor. Sosyal Markete çürük çarık eşya verilmiyor. Sürücü tarafından verilen eşyalar şu anda ihtiyaç sahibi bir aile tarafından kullanılıyor. Demek ki, sayın Ali Sürücü kendi Güzelyalı'daki evine kullanacağı eşyaları, Çanakkale Belediyesi araçları ve personeliyle taşıtmamış. Taşıtmadığı da açık ve nettir. Ayrıca Sosyal Markete verilen eşyalar içinde de çürük, çarık eşya yok. Hepsi de kullanılır durumdadır. Hepsi yerli yerine yerleşmiştir. Yani Ali beyden ne eşya alınmışsa, hepsi kullanıcılar tarafından alınmış ve şu anda kullanılmaktadır” diye konuştu.



Kim bu sekreter?
İktidar partisi olan AKP'nin temel politikasında iftira kampanyasının var olduğuna dikkat çeken Başkan Gökhan; “İftira kampanyası bu iktidar partisinin temel politikasıdır. Neden? Çünkü, giderek zayıflamaktalar. Her geçen gün iktidarlığın ellerinden gittiğini hissetmekteler ve Çanakkale'de yerel yönetimden iktidarı sosyal demokratlardan alamayacaklarını açık ve net bir biçimde gördükleri için acaba bir iftira kampanyası başlatırsak seçmeni etkileyebilir miyiz diye bir arayış içerisine girdiler. Aslı astarı olmadık iftiralarda bulunan bir başbakanın, Çanakkale'deki temsilcisi de elbetteki buna benzer iftiralar atmaya yeltenmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bu bir zaafiyetin sonucudur. Sayın il başkanı kendi gemiciklerine falan baksın. Pazarlarda, KİPA'larda ya da başka yerlerde kendi üst düzey bürokratlarının sekreterleriyle olan ilişkilerine baksın. Bunu takip etmek ona düşer” dedi.


“İnsanlık dışı bir davranıştır”
Çanakkale'de başarılı bir SGK İl Müdürlüğü yapan Ali Sürücü'yü delilsiz ve iftira atarak zedelemeye çalışmanın son derece insanlık dışı bir davranış olarak nitelendiren Başkan Gökhan; “AKP İl Başkanı Kutlu, burada 10 yıl boyunca Ali Sürücü ile beraber çalıştı. 10 yıl boyunca SGK gibi önemli bir kurumun başında bulunmuş olmak ve oradan Çanakkale Belediyesi'ne geçmiş olması çok anlamlıdır. 10 yıl boyunca bu bürokratla çalış, sonra Çanakkale Belediyesi'ne kaptır. Sahip çıkama, Çanakkaleli bir çok vatandaşın işini görmüş ve başarılı bir SGK müdürlüğü yapmış bir kişiyi bu şekilde delilsiz ve iftira atarak zedelemeye çalışmak son derece insanlık dışı bir davranıştır. Bunu araştırmadan sadece bir kaç fotoğrafa ve bir kaç dayanıksız bilgiye dayanarak basına servis edilmesi son derece etik dışıdır” şeklinde konuştu.


“Sürücü'nün taşıma şirketine eşyalarını taşıttığı ispatlıdır”
“Herkes kullanılabilir eşyalarını bize telefon ederek aldırabilir ve bu eşyalardan başka insanlar yararlanabilir” diyen Başkan Gökhan; “Kullanılabilirliği olan eşyaları alıyoruz. Taşımacısıyla anlaşmış bir kişi, niye belediye aracıyla eşyalarını taşıtsın? Niye bu türlü yola başvursun? Ama burada çürük-çarık eşyayı veriyor demek ikinci bir iftiradır. Yani, bunu kendi makamını kullanarak belediye araç ve personelini çalıştırıyorsun demek ayrı bir iftira konusu, eşyaların ise çarık-çürük olduğunu söylemek ise ayrı bir iftira konusudur. Elbetteki sosyal demokrat anlayışında çarık-çürük eşyaları birilerine vermek diye bir şey söz konusu olamaz. Ama evinde suyu olmayan evlere buzdolabı ve çamaşır makinesi götürmek de en azından o kadar etik dışıdır. İşte eşyalar evde. Evin adresini verebiliriz. İnanmıyorlarsa, gidip bakarlar” şeklinde konuştu.


“Kutlu özür dilemelidir”
Belediye Başkanı Ali Sürücü'ye iftira attığı için AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu'nun özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gökhan şu şekilde konuştu: “AKP İl Başkanı, sayın Sürücü'den özür dilemelidir. Benden ve belediyeden değil. Çünkü niye? Belediye görevini yaptı. Ama bu iftirayı atan sayın il başkanı, sayın Sürücü'den özür dilemelidir. Ben çirkefimi atarım, sen bunu temizlemeye uğraşırsın anlayışı uygun değildir. Sonuna kadar mücadelesini yaparım. Eğer özür dilemezse, her vesileyle bu konuyu gündeme getiririm. Mecliste de bu konu gündeme gelecektir. Başka bir fırsatta yine gündeme gelecektir. Hukuki süreci olabilecektir. Özür dileyinceye kadar. Ne eşyalar çarık-çürüktür. Ne de sayın Sürücü'nün Güzelyalı'daki evine belediye tarafından eşya taşınmıştır. Her vatandaşın evinden Salı günleri alınan sağlam kullanılabilir nitelikte eşyaların alınmasına devam edilmektedir.”


“Çirkef kampanyalarına devam edeceklerdir”
Çanakkale Belediyesi'ni CHP'nin elinden alamayacaklarını anlayınca AKP iktidarının, belediye başkan yardımcılarına yönelik çirkef kampanyasına başvurduğuna dikkat çeken Başkan Gökhan; “Seçim sürecine girdiğimize göre, yenemeyeceklerini düşündükleri pehlivan Cumhuriyet Halk Partisi'ni başka türlü acaba kamuoyunda küçük düşürüp acaba bir şeyler elde edebilir miyiz? diye düşünüyor olabilirler. Ama ne yaparsanız yapın, Çanakkale halkı sizi de tanıyor bizi de tanıyor ve Ali beyi de tanıyor. Onun için özellikle sayın başkan yardımcılarıyla ilgili çirkef kampanyasının giderek artan bir ivmeyle devam edeceğini anlıyorum. Önce insan olmalıyız. İnsanlık niteliğimizi kaybettiğimiz noktada barışı da kaybederiz. İnsan olalım insan. İnsanları aşağılayarak ve iftira atarak bir yere varmaya çabalamak, insanlık dışı bir davranıştır” dedi.

“Bir insana iftira atmak, kul hakkına girer”
 
Başkan Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Belediye başkan yardımcılarına haksız yere iftira atmak, onları küçülten beyanlarda ve davranışlarda bulunmak kenti zedeler. Knetin yaşamını zedeler. Bu da uygun bir davranış biçimi olmaz. Bütün belgeleri tarihi ve saatiyle hazırladım. Bir de fotoğraflar var. Eşyalar belli. Herşey belli. Tersi varsa onlarda söylesinler, biz özür dileyelim bu sefer. Bu eşyalar çarık-çürük, yırtık-pırtık ve bu eşyalar kullanılamaz ise ben özür dileyeceğim. Ama hayır ise, sayın Ali Sürücü'ye bir özür borçları olduğunu söyleyeyim. Onların anladığı dilden söyleyeyim. Bir insana iftira atmak, kul hakkına girer.”

Kaynak : Çanakkale Olay Gazetesi
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder