Yeni
Loading...

BAYRAMİÇ EĞİTİMDE NEREYE GİDİYOR!


       Bayramiç’te uzun yıllar hizmet veren Milli Hakimiyet İlkokulu, Milli Zafer İlkokulu, Bayramiç Anadolu Lisesi, Anadolu Lisesi lojman binası, Anadolu Lisesi laboratuarı ve MTAL lojman binası ile Çırpılar Köyü Ortaokulu ve yemekhanesi, depreme dayanıksız oldukları gerekçesiyle yaklaşık 4 yıl önce yıkılmıştı. 

   Yıkılan okulların yerine yenilerinin yapılacağı ve ihalelerinin yıkım sonrası hemen yapılacağı  belirtilmişti.Fakat aradan yıllar geçmesine rağmen sadece Milli Hakimiyet İlkokulunun yapımına başlandı ve inşaatı devam ediyor. Milli Zafer İlkokulu adeta otoparka dönüştü.Yıkılan okulların yapılıp yapılmayacağıyla ilgili ne Kaymakamlık ne de Milli Eğitim Müdürlüğü bir açıklama yapmıyor. Edindiğimiz bilgilere göre Bayramiç Anadolu Lisesi yapılması yerine bu okulun Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesine taşınması gündeme alınmış. Cumhuriyet Ortaokulunun ise Milli Hakimiyet İlkokuluna taşınacağı ve Cumhuriyet ortaokulunun Milli Zafer olarak eğitime devam edeceğinin planlandığı ifade ediliyor.

   Çanakkale, Biga,Ezine ve diğer ilçelerde yıkılan okulların yerine okullar yapılırken Bayramiç neden bu okullardan mahrum bırakılıyor? Eğitim kalitesi bakımından zaten yerlerde sürünen ilçemiz neden cezalandırılıyor? Okulların yapılmaması nedeniyle Öğretmenler, veliler ve öğrenciler ikili eğitim çilesi yaşıyor. Sabahın kör karanlığında okula yetişebilmek için yollara düşüyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğü okulların yapılmasıyla ilgili kamuoyu ile hiçbir şey paylaşmıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü sınıfta kalmıştır. Bayramiç eğitimi Çanakkale ve ilçeleri arasında dibe çökmüştür. Bayramiç Bürokratları ve siyasi partiler el birlik bu sorunu çözmek zorundadır. İktidar parti ve muhalefet partileri Bayramiç için ve Bayramiç Eğitimi için biran önce harekete geçmelidir. Bayramiç halkının beklentisi budur. 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder