Yeni
Loading...

ZEYTİNDE İŞÇİ SIKINTISI YAŞANIYOR!


       Zeytin ve zeytin ürünleri açısından önemli bir yılı yaşıyoruz. Fakat sektördeki en büyük sıkıntının çalışacak insan sıkıntısı olduğu belirtiliyor.

    Altın yılını yaşayan Zeytin ve Zeytinyağı üreticisine kazandırırken, tüketiciyi de üzecek bir maliyete ulaştı. Maliyetin artmasındaki en önemli unsurun ise işçi maliyetleri olduğu ifade ediliyor. Üstelik çalışacak işçi bulamamaktan yakınan üretici işçi yevmiyelerinin iyi olmasına rağmen işçi bulamadıklarını, bazı üreticilerin de işçi maliyetleri yüzünden zeytinleri ağaçta bıraktıklarını belirttiler. Kadın işçilerin yevmiyesinin 600 lira, Erkek işçilerin yevmiyelerinin ise 800 lira olduğu belirtildi.Öte yandan Zeytin ve zeytinyağı fiyatlarının her geçen gün artması değerine değer katıyor.

    Öte yandan uzmanlar sahte zeytinyağına dikkat edilmesi konusunda uyarıyor.Yapılan açıklamada; '' Hem dünyada hem de ülkemizde hakikaten özellikle zeytinyağında sahtecilik büyük bir problem. Şunu çok net söyleyebiliriz ki zeytinyağındaki hilelerin tamamı laboratuvar koşullarında anlaşılır ama bu işten anlayan kişiler var tabii ki bu işte. Zeytinin kokusu, içtiğin zaman damaktaki o yakıcı tat aroması vesaire bunlardan algılayabiliyorlar ama net sonuç her zaman laboratuvar sonucuyla ortaya çıkabilir''denildi. 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder