Yeni
Loading...

BAYRAMİÇ'İN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR



     Devlet Su İşleri tarafından açılan dava sonrası İcra yoluyla, Bayramiç Belediye dükkanları yıkımı gerçekleştirildi ve neredeyse yarım asırlık bir tarih molozlar altında kaldı. Dükkan sahipleri davayı kaybetti ve dere üstünde bulunan dükkanlar yıkıldı.

    Edindiğimiz bilgilere göre icra yoluyla yıkılan dükkanların sahiplerinden birde dükkanlarının metrekaresine göre yıkım ücreti alınacak.Yani hem dükkanı yıkılacak hem de yıkma parası ödüyecek.     Aslında Dükkan sahiplerinin daha fazla mağdur olmamaları için Bayramiç Belediyesi yıkım için ihaleye çıktı ve 20 Kasımda tarih alındı fakat yıkım icra tarafından başlatıldığı için ihale dün itibari ile iptal edildi.Eğer yıkım için 2 hafta daha beklenseydi dükkan sahipleri yıkım için para ödemeyecek Belediye yıkım işini karşılayacaktı.

   Belediye dükkanlarının olduğu bölgedeki dere açılacak ve çevre düzenlemesi yapılacak.Yani yakın zamanda Bayramiç'in çehresi oldukça değişecek. Belediye Başkanı Mert UYGUN Bayramiç Belediye dükkanlarının yıkımı konusunda dükkan sahiplerinin mağdur olmaması için ihale açtıklarını fakat yıkıma icra yoluyla hemen başlamasına bir anlam veremediğini belirtti.UYGUN yaptığı açıklamada:  

 “Bayramiç’in çehresini değiştirmek ve daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlamak için gayret ediyor ve yoğun çaba gösteriyoruz.Belediye dükkan sahiplerinin daha fazla mağdur olmaması ve ücret ödememeleri için yıkım işini üstlendik fakat yıkım işine acele edildi. Bayramiç'in her bölgesini parke taşa dönüştürüyoruz.Yeni yapılan planlamaya göre, kısa bir süre içinde yaklaşık 10 bin metrekarelik alan parke taşıyla döşenecek.Tüm sokaklarımız pırıl pırıl olacak.Bayramiç'in çehresini değiştirmeye devam ediyoruz''dedi.

 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder