Yeni
Loading...

İl Genel Meclis Üyesi Sadık GÖĞÜSGEREN; ''MÜDÜR ETİK DEĞİL!''


       Taşımalı eğitime geçildikten sonra ilçemiz Külcüler köyü ilköğretim okulu da kaderine terk edildi. Külcüler Köy Okulu Milli Eğitim Bakanlığınca köye tahsis edilmemiş, halen Milli Eğitim Bakanlığı yetkisinde bulunmakta.

     Yaz aylarında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ETİK'in Külcüler Köy Okulu yanında bulunan eski Milli Eğitim lojmanını kendi özel amaçları için kullandığı iddiaları gündeme gelmişti. Külcüler Köyünde emekli olduktan sonra çiftçilik ile uğraşan emekli Öğretmen Mehat OĞRAL bu konunun akibeti için 28.07.2022 tarihinde Bayramiç Kaymakamlığına bilgi edinme başvurusunda bulundu. Mehat OĞRAL başvurusunda Kaymakamlık Makamına; 

1. İlçemize bağlı Külcüler köyünde bulunan okul binası ve lojman hangi tarihte ne amaç ile onarılmıştır ? 

2. Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürünün uzun zamandır hafta sonu ve diğer tatil günlerini ailesiyle birlikte bu lojmanda geçirdiği doğru mudur ?

3. Lojman ile ilgili kiralama ve tahsis yapılmış mıdır ?

4. Lojmana ait su ve diğer giderleri hangi kaynak ödemektedir ?

      Bu soruların olduğu ilgili dilekçeye 08.08.2022 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan yazı ile cevap olarak; ''Külcüler Köyünde bulunan okul binası köy yaşam merkezi projesi kapsamında olup henüz her hangi bir onarım yapılmamış söz konusu bina İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmiştir'' denmiştir.

  Konu hakkında bilgi istediğimiz Bayramiç CHP İl Genel Meclis Üyesi Sadık GÖĞÜSGEREN ise şu açıklamada bulundu; ''Köyde yaşayan vatandaşımızın konu hakkındaki suç duyurusu ve Bayramiç'te yayılan dedikodulardan sonra olay hakkında bilgi sahibi olduk. Milli Eğitim Müdürlüğünün Vatandaşımıza vermiş olduğu cevap söz konusu binanın köyde yaşam merkezi olarak değerlendirildiği şeklindeydi. Öncelikle köyde yaşam merkezi projesinin ne olduğu ve Bayramiç'te hangi okullarda uygulandığı konusunu Çanakkae İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cevaplandırılması için İl Genel Meclis Başkanlığına Önerge verdim. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Genel Meclisine verdiği resmi bilgide; Köylerde kullanılmayan okul binalarının kurs merkezi, doğa, bilim, tasarım, matematik gibi gençlik kampları ve eğitsel sosyal alanlara dönüştürülmesi amaçlı olduğunu, Çanakkale Bayramiç İlçesinde Muratlar ve Evciler eski köy okulları binalarının bu kapsamda olduğu bilgisini Çanakkale İl Genel Meclisinde paylaştılar. 

    Burada sıkıntı şurada; ''Öncelikle Bayramiç İlçesinde, Milli Eğitim İl Müdürlüğü köyde yaşam merkezi projesinden Külcüler Köyünde olmadığını beyan ediyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı proje kapsamında eski köy okullarından bahsederken okul lojmanlarından hiç bahsetmiyor. Sanırım Milli Eğitim Müdürü vatandaşımıza verdiği resmi cevapta doğru beyanda bulunmamış, hatta konuyu merak eden Bayramiç Kamuyounu da yalan resmi beyanı ile yanıltmaya çalışmıştır. 

   Sonuç olarak bir vatandaşımız devletin mülküne sahip çıkmak istemiş ve bu konuda resmi başvuruda bulunmuş ancak Sayın Müdür proje kapsamında bulunmayan bir binayı resmi cevapla proje kapsamında gibi göstermeye çalışmıştır. Bazı bürokratların devlet mallarını babalarından miras kalmış gibi gördüğü zamanların geride kalmasını diliyorum.

   Hangi Bürokratın hangi siyasi görüşü takip ettiği bizi ilgilendirmez. Ancak devlet baki, kişiler ve siyaset gelip geçiçidir. Bizim için önemli olan devletin bir taşı bir kiremitidir. Sayın Müdür Keşke Daha Etik Davransaydı.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder