Yeni
Loading...

3 OKUL YIKILDI; 1 OKUL YAPILIYOR!

   Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle neredeyse 3 yıl önce yıkılan 3 okul yerine sadece 1 okulun yapımına başlandı.Yıkılan Lise, Milli Hakimiyet ve Milli Zafer ilkokulunun aynı zamanda yapılması beklenirken, sadece Milli Hakimiyet İlkokulunun yapımına başlanması Bayramiç halkında ve özellikle öğrencisi olan velilerde şaşkınlık yarattı.

    İlçemizde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan okulların ne zaman yapılacağı ve ne zaman ihaleye çıkacağı uzun zamandır merak ediliyordu.3 okulun aynı anda ihaleye çıkması beklenirken sadece 1 okulun ihaleye çıkması ve yapımına başlanması hayal kırıklığı yarattı. 2 yıldır Milli Zafer ilköğretim okulu öğrencileri ve velileri çile çekiyor. Öğrenciler Cumhuriyet Ortaokulunda 2 li eğitim görürken sabahın zifiri karanlığında yola koyularak okula gitmeye çalışıyorlar. Öğleden sonra okula giden öğrenciler ise akşam karanlığında evlerine dönmeye çalışıyorlar.

Veliler eğer 1 okul yapılacaksa bunun terciğinin Milli Zafer İlkokulu yönünde kullanılması gerektiğini belirtiyorlar. Veliler Milli Zafer İlkokulunda, Milli Hakimiyet ilkokulunun 2 katı öğrenci olduğunu ifade ederek; ''Madem Bayramiç'e 1 okul yapılacaktı bu okul kesinlikle Milli Zafer İlkokulu olmalıydı.Daha fazla öğrencisi olan okul neden yapılmaz ki?  2 okulun ödeneğinin çıktığı söyleniyor, yani Lise de yapılacak.Fakat bu okulların hangisinin yapılacağına kim karar veriyor?

 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder