Yeni
Loading...

İLÇEMİZDE ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ YENİDEN AÇILIYOR


     İlçemizde yeniden aktif duruma getirilen Atatürkçü Düşünce Derneği'nin açılışı 25 Aralık Pazar günü yapılacak. 

     Mustafa Kemal Atatürk’e ve kurduğu Cumhuriyet rejimine özellikle son zamanlar yoğun saldırıların olduğunu belirten ve söz konusu saldırılardan dolayı Bayramiç'te derneğin açılışını önemsediğini ifade eden Kurucu Başkan Necdet VAROL; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin, İlke ve Devrimlerinin korunması ve ilelebet yaşanması yönünde ciddi çabalar vermekteyiz, vermeye de devam edeceğiz.

       Derneğimizin adı Atatürkçü Düşünce Derneği. Yani Atatürk gibi düşünebilmenin, Atatürk’ün düşüncülerinin yaygınlaştırılmasının misyonunu üstüne almış bir dernek, Atatürk düşüncesidir. 18 Mart 1915’te Gelibolu’da Çanakkale’yi geçirmeyen ve bir zaferle taçlandıran düşünce, Atatürk düşüncesidir.19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan ve bir ulusun bağımsızlığını sağlamak üzere ulusal kurtuluş savaşının, milli mücadelenin ateşini yakan, Atatürkçü düşünce Erzurum, Sivas Kongreleri, Amasya Genelgesi ve Bağımsızlık Genelgeleri ile bu ulusu bağımsız ve özgür bir ulus haline getirendir. Bizler bu mirası Atamızdan devraldık, çocuklarımıza devredeceğiz. Bayramiç şubemiz şimdiden hayırlı olsun. 

   25 Aralık Pazar günü Türkiye Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanımız Mustafa Hüsnü BOZKURT'un da katılımlarıyla, saat 14;00'de Belediye düğün salonunda bir panel düzenleyeceğiz. Ardından saat 15;00'de de Dernek Binamızın açılışını gerçekleştireceğiz.Derneğe üye olan olmayan tüm Bayramiç'lileri açılışımıza bekliyoruz''dedi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder