Yeni
Loading...

KARAKÖY GÖLETİ BİLMECE OLDU..




        2016 Yılında yapımına başlanan ancak bir arpa boyu ilerleme sağlanamayan Karaköy Sulama Göleti su bekleyen köylüler arasında yoğun eleştiri alıyor. 

     Bayramiç İl Genel Meclis Üyesi Sadık GÖĞÜSGEREN bölgede yaptığı araştırmanın ardından gazetemize açıklamalarda bulundu. GÖĞÜSGEREN; ''Karaköy, Karamenderes deresi üzerine inşaa edilecek göletin 2016 yılında inşaat faaliyetleri başladı. Planlamaya göre 2019 yılında hizmete gireceği siyasi malzeme olarak köyülerimize ifade edildi. Gölet Karaköy, Yeşilköy, Tongurlu ve bir miktar da Sarıot Köyümüzde suya hasret çiftçilerimize yaklaşık 10 bin dönüm alana su sağlayacak. Bu olumlu proje nedense bu güne kadar hayata geçirilmedi. Şu anda gölet inşaatında %20 civarında faaliyet olmuş ve inşaat başlangıcından bu yana tam 7 yıl zaman geçmiş. 7 yılda %20 ilerlemenin izahı olmaz. Bu ilgisizlik yada beceriksizliktir yada birkaç seçim döneminde daha seçim vaati olarak kullanılmak mı isteniyor?

    Sadık GÖĞÜSGEREN DSİ nin Çanakkale deki uygulamalarını zaman zaman

eleştirdiklerini ve bunun olumlu yönde algılanması gerektiğini de söyledi. İktidarlar gelip geçicidir. Bizi 7 yıldır bir arpa boyu ilerlemeyen göletin mağdur ettiği çiftçilerin haklarını savunmak ilgilendirir. Önceden Devlet Planlama Teşkilatları vardı. Şimdi planlamayı iktidar milletvekilleri yapmaya çalışıyor. Buna devlet kurumları yetişemiyor ve ayak uyduramıyor. Devlet hizmetlerinin Siyasi Malzeme edilmesinin sonuçlarından birisi de Karaköy göletidir. Kendinize çeki düzen verin. Binlerce çiftçinin aklıyla ve ekmeğiyle oynamayın. Bir an önce çalışmalara hız verin. Artık bölge çiftçisi siyasi vaat almaktan bıkmıştır. Bir an önce göleti tamamlamaz iseniz iktidara geldiğimiz yıl bu yatırımı tamamlarız siz utanırsınız'' dedi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder