Yeni
Loading...

BAYRAMİÇ BELEDİYESİ GÜREŞLERE HAZIRLANIYOR


       Bayramiç Belediyesi, ata sporumuz olan Yağlı Güreşleri yeniden düzenlemeye hazırlanıyor. Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarının da katılacağı Yağlı Güreşler, 3 Ağustos Çarşamba Günü Bayramiç Er Meydanında (Taşıyıcılar Kooperatifi Karşısı) gerçekleşecek.

      Düzenlediği etkinliklerle gelenekleri yaşatmaya devam eden Bayramiç Belediyesi, Yağlı Güreşlere hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en ünlü Başpehlivanlarının katıldığı Yağlı Güreşler, bu yıl yeniden güreş severlerle buluşacak. Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarının bu yılda katılacağı Yağlı Güreşlerde genç güreşçiler de er meydanında ter dökecek. Bayramiç Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve 500’ü aşkın pehlivanın katılacağı Yağlı Güreşler, 3 Ağustos günü Bayramiç Er Meydanında (Taşıyıcılar Kooperatifi Karşısı) gerçekleşecek. Müsabakalar saat 11:00’da başlayacak.

     Edindiğimiz bilgilere göre bu yılki güreşlere Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan ŞİMŞEK'in yanısıra  Ali GÜRBÜZ, İsmail BALABAN,İsmail KoÇ; Orhan OKULU,Fatih ATLI, Tanju GEMİCİ ve Mustafa TAŞ gibi Başpehlivanlar katılacak. 

    Yağlı Güreşler kapsamında ayrıca Bayramiç Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayacak Kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Belediye Binası önünden başlayacak yürüyüş Mehmet Akif ERSOY müze evi ziyareti ve garajın önünden devam edip Yıldırım Akbulut meydanında sona erecek Kortej yürüyüşü, 3 Ağustos günü saat 10:00’da başlayacak.

    Bayramiç’de geleneklerin her daim yaşatılacağını ifade eden Bayramiç Belediye Başkanı Mert UYGUN, “Ata sporumuz Yağlı Güreşleri geçtiğimiz yılın ardından yeniden düzenleyerek geleneklerimizi yaşatmaya devam ediyoruz. Bayramiç'imizin güreşlere karşı ilgisi bizi bu etkinliği hazırlamamızda oldukça motive ediyor. Başpehlivanlarımızın yanı sıra genç güreşçilerimizin de er meydanında yer alacağı, 3 Ağustos günü Bayramiç Er Meydanında saat 11:00’dan itibaren başlayacak Yağlı Güreşlere ve kortej yürüyüşümüze tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder