Yeni
Loading...

SEBZE FİYATLARI MEVSİMİNDE BİLE CEP YAKIYOR




    Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyonun yüksekliğinin ateşi çarşı pazarda daha çok hissediliyor. İlçemiz Çarşamba pazarına çıkan vatandaşlar mevsimlik sebze fiyatlarını görünce şaşkına döndü. Özellikle yazın bolca tüketilen taze fasülye, biber, patlıcan,barbunya ve bamya fiyatları görenleri hayrete düşürdü.

   Fiyatların, yaz ortasında olmamıza rağmen düşmemesi vatandaşın cebini yakarken, bu durumdan pazarcı esnafıda şikayetçi oluyor. Pazarcı esnafı pahalılığı mazota, gübreye ve işçi maliyetlerine bağlarken çok para kazanamadıklarını belirtiyor.

    Vatandaşın en çok uğradığı, taze meyve ve sebzesini alabildiği ilçe pazarları şu sıralar bomboş… Artan enflasyon, döviz kurunun yükselmesi, akaryakıta yapılan zamlar, pazarda alışveriş yapmayı lüks hale getirdi. İktidar sözcüleri sık sık dolardaki köpüğün alındığını, fiyatlardaki köpüğün de alınacağını dile getirirken çarşı pazardaki fiyatlar hem vatandaşı hem pazarcıyı korkutuyor.

    İlçe pazarlarında sebze ve meyvenin her geçen gün yükselmesi vatandaşı zor durumda bırakıyor. Millet fiyatları görünce şoke oluyor, pazarları adeta müze dolaşır gibi gezip evine dönüyor. 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder