Yeni
Loading...

ÖZEL İDARE BİNASI BAYRAMİÇ KAYMAKAMLIĞI'NA VERİLİYOR



   Özel İdare Binası kaymakamlığa veriliyor. Konu geçen yıl Çanakkale İl Genel Meclisinde gündeme gelmişti. Geçen yıl Kültür İl Müdürlüğü'ne tahsisi istenen bina CHP li il genel meclis üyelerinin oyları ile red edilmişti. Geçmiş dönem İl Genel Meclisinde söz alan CHP İl Genel Meclis Üyesi Sadık GÖĞÜSGEREN red gerekçesini şu şekilde açıklamış ve söz almıştı.

    Söz konusu bina AKP Belediye Başkan adayı tarafından çocuk kreşi yapılmak üzere restore edildi. Bayramiç'te AKP iktidardan düşünce CHP'li  Belediye'ye binayı vermemek için Kültür müdürlüğüne veriliyor denmişti.

  Geçen günlerin ardından konu tekrar gündeme geldi. Valilik yazısı ile İl Genel Meclisine sunulan teklif ile söz konusu binanın Bayramiç Kaymakamlığı'na devredilmesi İl Genel Meclisine 02.02.2022 tarihinde Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilip 05.02.2022 de Plan Bütçe komisyonu ve İl Genel Meclisinin oy birliği ile kabul edildi. Bu konuda görüşünü aldığımız CHP Bayramiç İl Genel Meclis üyesi aynı zamanda Plan ve Bütçe komisyon üyesi Sadık GÖĞÜSGEREN şunları söyledi:

   ''CHP'li Belediye kullanımına vermemek için bahane üreten bir yönetim anlayışı binayı Özel İdare Müdürlüğü kullanımına açtı. O zamanda söylemiştik yeni hükümet binamızda Kaymakamlık ile Özel İdare Müdürlüğü'nün aynı alanda çalışması doğrudur diye. O dönem kimseye dinletemedik. Kaymakamımız Alper TAŞ söz konusu binayı kafeterya ve Kütüphane olarak değerlendirmek istediğini dile getirdi. Hem Kaymakamlığımızın bu güzel projesine destek olmak için hemde Köy muhtarlarımızı Kaymakamlık ile Özel idare arasında gidip gelme yükünden kurtarmak için konuyu Plan ve Bütçe komisyonunda izah ettik sonra da oybirliği ile meclisimizden geçirdik. Muhtarlar ve Özek İdare çalışanlarının büyük bir külfetten kurtulacağını umuyoruz. Sayın Kaymakam'ımıza da Bina ile ilgili projesinde başarılar diliyoruz''dedi.

 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder