Yeni
Loading...

TRUVA İDA DAĞI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR


        Kaymakam Alper Taş , Bayramiç Turizminin Geliştirilmesi Planı kapsamında, ‘Her Şeyin Başladığı Yer, Truva İda Dağı Projesi’ hazırlandığını duyurdu.

       Kaymakamlık proje ekibiyle gerçekleştirilen toplantıda Kaymakam Alper Taş projeyle ilgili, “Truva Efsanesi bildiğiniz gibi Antik Dönemi anlatan en önemli konulardan biri. Efsanede anlatılan hikayeye göre tüm olaylar; üzerinde ‘En Güzele’ yazısı yazan altın elmanın kendilerine ait olduğunu iddia eden Hera, Artemis ve Afrodit arasında anlaşmazlığa neden olması ve aralarında seçimi yapmak üzere Paris’in görevlendirilmesiyle başlıyor. Tarihi olarak ‘Anlaşmazlık Elması’ olarak isimlendirilen altın elmanın bu anlamda farklı dillerde deyimlere konu olacak derecede yaygınlaştığını görüyoruz” dedi.

     Taş, “Parisin, yaptığı seçim ise literatürde ‘Parisin Yargısı’ olarak ifade ediliyor ve bu iki olay mitolojik hikayeye göre Truva Efsanesinde geçen ‘tüm olayların’ başlamasının nedeni olarak gösteriliyor. Efsane açısından bu kadar önemli olması nedeniyle ‘Anlaşmazlık Elması’ ve ‘Parisin Yargısı’ konuları, Antik Çağ ve Rönesans döneminde bir çok hikayeye konu olmuş ve bir çok yağlı boya tuvali yapılmış. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist Truva savaşının geçtiği yerleri ziyaret ediyor. Başlangıç noktası olması nedeniyle, Truva Efsanesini doğru anlamak isteyen tüm ziyaretçilerin, hikayenin başladığı yer olan İda yani Kazdağlarının ziyaret etmesi gerekiyor” şeklinde anlattı.

     Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Kaymakam Taş, “Proje ekibimizle hazırladığımız; ‘Her Şeyin Başladığı Yer, Truva İda Dağı Projesi’ bu iki konuyu ön plana çıkartacak şekilde oluşturuldu. Proje ile efsaneyi anlatan görsel materyalleri alanda uygulamayı, hediyelik eşyaların üretilmesini ve bu konularla ilgili tanıtım çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Valiliğimizin himayelerinde, tüm paydaş kurum ve kuruluşların destekleri ile gerçekleştirilecek çalışmaların ilçemiz turizminin gelişmesinde önemli katkıları olacağını değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder