Yeni
Loading...

PAZARYERİ POLEMİĞİNE BAŞKAN NOKTAYI KOYDU!..



    İlçemizde pazaryeri esnafıyla Belediye arasındaki polemik sosyal medyaya taşınmış, bazı pazarcı esnafları tezgah açılış zamanı konusunda tepkiler göstermişti. Belediye Başkanı Mert UYGUN geçtiğimiz gün Pazar Yeri Polemiğine açıklık getirdi. UYGUN yaptığı açıklamada;
        ''Bayramiç ilçe pazarında yapılan yeni uygulamayla ilgili sosyal medya hesabından mesaj yayınlayan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “286 pazar esnafına haksızlık yapamayız. Tek amacımız adalettir” ifadesini kullandı.Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, ilçede kurulan pazaryerindeki yeni uygulamayla ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi veren Başkan Uygun, sosyal medya hesabından şu mesajı yayınladı: “Değerli Bayramiçliler, son günlerde ilçemizde, manavlar ve salı günleri tezgah açan pazar esnafı hakkında aldığımız kararlar yüzünden bir takım yanlış bilgiler konuşulmaya başlandı. Siz değerli halkımızın bu gelişmeleri ilk ağızdan öğrenmesini ve göreve geldiğimden beri yaşananları anlatmak istedim.
    İlk zamanlarda iki pazar esnafımız, yıllardan beri her gün işgaliye parası ödeyerek pazaryerinin köşesinde halkımıza hizmet veren üç manavdan şikayetçi oldu. Ben de “Bu hakkı ben vermedim; almam etik olmaz” dedim. İlerleyen dönemde, pandemi başlayınca halkımız, bu manavlardan ve salı günü erken tezgah açan esnaftan daha fazla alışveriş yapmaya başladı. Bunun akabinde salı günü tezgah açan esnaf, şahsımdan toplantı talep etti. Toplantıda, “Bu üç manavın çarşamba pazarındaki 286 esnafa zararı arttı, bu yüzden kaldırmanızı talep ediyoruz” dediler. Ben de “Bu zor bir karar grup meclisinde konuşmam lazım, çünkü halk da buradan yararlanıyor” dedim.
     Meclis üyesi arkadaşlarla ilk toplantıda kararsız kaldık ve bir ay düşündük. İkinci toplantıda hep birlikte şu karara vardık; “Halkımız bize kızsa bile esnafımızı düşünmemiz gerekir. Bu üç manav arkadaşa 6 ay süre verelim, kendilerine yer bulsunlar, yılbaşında kaldıralım. Ama tabi 286 esnafımızı ve üreticimizi düşünüyorsak salı günü erken tezgah açıp satış yapanlara da yasak getirmeliyiz” dedik. 'Sadece salı akşamdan tezgahlarını açabilirler' kararı aldık ve bu kararı bizzat kendim dernek başkanı Hasan Akkuşa 5 ay önce izah ettim. Kendisinden arkadaşlarla toplantı talep ettim ama maalesef toplantı aralık ayında ancak yapılabildi. (1 manav istedi diye salı günü pazar kurulma yasağı geldi, iftiradır.)
   Amacımız kesinlikle 2 tane yeni açılan manavın mağdurluğu değil, çarşamba günü üretip satan ya da alıp satan 286 esnafımızı mağdur etmemektir. 2 kişi için 20 esnafa haksızlık yapamayız ama 20 kişi için de 286 kişiye haksızlık yapamayız. Tek amacımız adalettir.
      Açılan manavlardan bir tanesi yapı kullanma izin belgesi olan iş yerindeki ve aynı sıradaki 25 iş yeri sahibi gibi işgaliye parası ödeyerek ekmek parasının peşindedir. Kendisine ayrıcalık yapmak istesek yıllardır çalıştırdığı manavı kapatmazdık.”



 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder