Yeni
Loading...

“Aç-Kapa yaşayacağız”

 


Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından, geçtiğimiz günlerde Çanakkale ile ilgili veriler paylaşılmış ve vaka sayılarının yarı yarıya düştüğü kamuoyuna ilan edilmişti. Gelinen süreçte, Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Erensoy, esas riskin bayram sonrası yaşanacağını ifade ederken, tam kapanamadığımız için Aç-Kapa durumunu yaşayacağız dedi.

17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek olan tam kapanma süreci, ikinci haftada devam ediyor. Üretim-tedarik-lojistik sektörlerinde bir sorun yaşanmaması için emekçilerin çalışmak durumunda oldukları kapanma sürecinde, Çanakkale’de vakalar yarı yarıya düştü.

Çanakkale’nin en çok vaka sayısı düşen illerden birisi olduğunu geçtiğimiz günlerde, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca kamuoyuna duyurdu. Gündem Gazetesi olarak, Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy ile Çanakkale’nin durumunu görüştük. Dr. Erensoy sağlık personellerinin özellikle bayram sonrası için tedirgin olduğunu dile getirdi.

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, Çanakkale’nin koronavirüs seyrini değerlendirdi. Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Dr. Erensoy, Çanakkale’nin vaka sayısı anlamında son hafta rahatladığını hatta Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde bir yoğun bakım ünitesinin kapandığını ifade etti. Yatak sayılarındaki doluluk oranının ve acillerde görülen hasta sayısının düştüğünü belirten Dr. Erensoy, “Esas korkumuz bayram sonrası için. Kapanma öncesinde yaşanan sirkülasyon ve iller arası seyahat neticesinde, bayram sonrasında vakalarda artış yaşanmasından endişe ediyoruz. Bu şekilde sürdürülen bir tam kapanma sürecinde, tam kapanma gerçekleşmediği için önümüzdeki aylarda Aç-Kapa yaşayacağız. Sürekli olarak açılıp kapanmak, hem sosyolojik hem ekonomik zararlar vermektedir” açıklamasında bulundu.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder