Yeni
Loading...

Çanakkale’de Zam Şampiyonu: Domates!

 

TUİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü her ay olduğu gibi Nisan ayı Türkiye ve Balıkesir-Çanakkale bölgesinin istatistiklerini yayınladı. TÜFE'de 2021 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,68, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 5,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,14 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13,70 artış gerçekleşti.

 

Enflasyonun arttığı Nisan ayında vatandaşın mutfağına yine ateş düştü. Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 22,96 oranında zamlanan Türk Mutfağının vazgeçilmesi Domates, adeta zam şampiyonu oldu.

 

DOMATES NİSAN AYI ZAM ŞAMPİYONU OLDU!

Domates’in fiyat artışında üretim mevsiminin henüz başlaması, sera domates üretiminin maliyeti, Corona Virüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlama ve nakliyesinde yaşanan maliyet artışlarının etkili olduğu tahmin ediliyor. Nisan ayında Çanakkale’de yüzde 22,96 oranında fiyatı artan Domates Türkiye genelinde ise yüzde 24,91 oranında artış gösterdi.

 

ZEYTİNYAĞI, LİMON, NUMARALI GÖZLÜK VE SİRKE!

Nisan ayında Balıkesir-Çanakkale bölgesinde diğer zam gören ürünler de ikinci sırada ise; Zeytinyağı geliyor! Türkiye’nin en çok Zeytinyağı üreten bölgelerinden olan Balıkesir-Çanakkale bölgesinde litre bazında zeytinyağı yüzde 6,28 oranında zamlandı.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder