Yeni
Loading...

YÜZYÜZE EĞİTİM VE MESAİ SAATLERİ AÇIKLAMASI


       Çanakkale Valiliği dün gece saat 02.00 itibariyle Kademeli Normalleşme kapsamında bir dizi kararlar aldı. İlk, orta ve Lise eğitimlerine yönelik açıklamaların yanı sıra kamuda çalışan personellerin mesai saatleriyle ilgili alınan kararlar şöyle;

YÜZ YÜZE EĞİTİM

"İlimizde 02 Mart 2021 tarihinden itibaren, Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı,  İlkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,  8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat,  12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır. Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okullarımızda ve sınıflarımızda tam zamanlı olarak, yüz yüze eğitime başlayacaktır. Liselerimizde, sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren yüz yüze gerçekleştirilecektir. Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir."

KAMUDA ÇALIŞAN PERSONEL MESAİ SAATLERİ

"Covid-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler" konulu 2020/11 sayılı Genelge yürürlükten kaldırılmış olup, 02.03.2021 tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarına başlayacaklardır. Çalıştırılma biçimlerine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında (Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç) çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacaktır.

Bu kapsamda İlimizde kurumların kendi mevzuatlarında belirtilen çalışma saatlerine ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin 02.03.2021 tarihinden itibaren 09:00 - 12:30 ile 13:30 - 18:00 saatleri arasında uygulanması, yöneticiler tarafından gereken önlemlerin alınması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi.."


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder