Yeni
Loading...

YIKILAN OKULLAR OTOPARK OLARAK MI KALACAK?


          İlçemizde 1 yıl önce depreme dayanıksız diye yıkılan 4 okulun yerinde hala yeller esiyor.

        Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulların depremsellik testi yapıldı. Yapılan bu testler sonucunda ilçemizde 4 okul depreme dayanıksız çıktığı için yıkıldı. Milli Zafer İlkokulu, Milli Hakimiyet İlkokulu, Atatürk Anadolu Lisesi ve Çırpılar Köyü İlk okulu öğrencileri çevre okullara dağıtıldı.

        Pandemi sürecide başlayınca okullarda sıkışan ders programları ve öğrenci sayılarının fazla olması hem öğretmenleri, hem öğrencileri hem de velileri zor durumda bıraktı.

    Edindiğimiz bilgilere göre yıkılan okulların, bazılarının henüz yapım ihalelerinin bile hazır olmadığı ve ne zaman yapılacağı belli bile olmadığı ifade edildi. 

     Yıkılan okullarda öğrenim gören öğrenci velileri ise İlçe Milli Eğitim Müdürünün Milli Bayram ve resmi törenlerde çıkan krizlerle değil ilçemize eğitim alanında yapılacak faydalı işlerle gündeme gelmesini ve okulların ne zaman yapılacağıyla ilgili kamuoyuna bilgi vermesi gerektiğini ifade ettiler.

  Veliler, özellikle Bayramiç'in eğitim konusunda diğer ilçelere göre çok geride kaldığını belirterek, ilçeye gönderilen az sayıda tabletin, hangi öğrencilere verileceği konusunda da tartışmalar yaşandığını ifade ettiler. 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder