Yeni
Loading...

YASAKLAR GERİ GELECEK Mİ ?...

43 ilin geçiş güzergahında 'korona virüs' denetimi      Corona virüs ile ilgili ikinci dalga enşeleri yaşanırken yaz tatilinin bitme siyle büyük kentlerde önlemler alınmaya başlandı. Nisan ayındaki corona virüs önlemlerine geri dönüp dönülmeyeceği ise merak konusu. Corona virüs tedbirileri ile ilgili yeni yasakların ve önlemlerin gündeme gelmesiyle birlikte pek çok kişi de 'Yasaklar geri gelecek mi?' sorusunu merak ediyor. Peki, 65 yaş üstüne yeni yasaklar gelecek mi? Üniversiteler açılacak mı? Okulların açılışı ertelenir mi? Tüm dünyayı etkisi altına alan hem sosyal hayatı hem de, iş yaşamını etkileyen corona virüs ile ilgili endişeler devam ediyor. Dünyada ikinci dalga endişeleri hakimken corona virüste gelinen son durum ve vaka sayılarındaki artış gözleri alınacak önlemlere çevirdi.
    İlçemizde de önümüzdeki günlerde bazı yasakların getirilmesi gündem-de olabilir. İlçe hıfsızsıhha kurulu bu yasaklar konusunda yetkili kılınırken, Biga da bazı mahalleler karantinaya alınırken bu bölgede bulunan kahve-hane, lokanta, berber vb. birçok işyerinin kapatılması ilçemizde ki esnafları da tedirgin etti.
        Diğer yandan 65 yaş üstü gruplar için belli alanlara girememe yasağı devam edebilecek. En önemli karar, okullar konusunda olacak. Toplantılar-da ilköğretimin açık olması, kronik rahatsızlığı olan çocukların evde eğitim görmesi, üst sınıflarda sadece 8 ve 12. sınıfların okula gitmesine sıcak ba-kılıyor. Üniversitelerin açılması ise planlar arasında değil. 8 milyon gencin tüm Türkiye genelinde harekette olmasının,yurtların,okul kantinlerinin,okul ların çevresindeki kafeteryaların hareketlenmesi anlamına geleceği, bunun da kontrol edilemeyeceği konuşuluyor.
Düğünler içinde yeni kararlar alındı.Alınan kararlar şöyle:Sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere müsaade edilmeyecek. Ancak nikah merasimi şeklinde yapılabilecek olan düğünlerle nikahların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanmasının sağlanacak. Nikah merasimi şeklinde düğün veya nikah yapılacak düğün salonlarında, sandal ye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans/oyun pisti/alanlarını da kapatacak şekilde oluşturulacak. verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı(paketli su servisi hariç)yapılmasına, hiçbir şekilde izin verilmeyecek. Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah törenlerine katılması yasaklanacak.Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğün veya nikah törenlerine en az bir kamu görevlisi-nin (kolluk, zabıta vb.) görevlendirilmesinin sağlanarak denetim faaliyetle-rine ağırlık verilecek
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder