Yeni
Loading...

UZAKTAN EĞİTİM ÇİLEDEN ÇIKARDI !..

Türkiye koronavirüs salgınında ulusal çapta uzaktan eğitim veren 2 ülkeden  biri oldu         2020 - 2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim ile başladı.
      Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim döneminde öğretmenler ve okulların yönetimleriyle hareket ettiklerini ve ders programlarının hazır olduğunu belirtse de daha ilk günden yaşanan aksaklıklar hem öğretmenleri, hem velileri, hem de öğrencileri çileden çıkardı.
      Uzaktan eğitim için EBA TV' nin karşısına geçen öğrenciler ve veliler yaşanan aksaklıklara tepki gösterdi. Bazı veli ve öğrenciler 8. sınıf Fen Bilgisi yayınının 6.Üniteden, İnkılap Tarihi dersinin 2. Üniteden başladığını belirtti. Öte yandan ders saatlerinin ilan edilen saatte başlamadığı-nı öne süren veliler bu duruma da tepki gösterdi.
     Veliler bu şekilde verilen uzaktan eğitimden verim alınmasının imkan-sız olduğunu belirterek, çizilmeyen şekiller, gidip duran sesler, ekranda görülen-görülmeyen küçücük örnekler,vaktinde girilmeyen dersler,öğret- menlere de, bizlere de ve çocukları-mıza da yazık ifadelerini kullandılar.
         Öte yandan salgının ekonomik etkilerinin bazı veli ve öğrenciler için de büyük tehdit oluşturduğunu belirten veliler, salgın sebebiyle öğren cilerin ve velilerin temel ihtiyaçları dahil birçok ihtiyaçlarının masraflarını karşılaması olanaksız hale gelmiş, İlçemizde Online eğitim süre-cinde sürdürülmek istenen dersler için gerekli teknik donanıma ve internet erişimine sahip olmayan on-larca öğrenci eğitim hakkından yok-sun bırakılmış durumdadır ifadelerini kullandılar.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder