Yeni
Loading...

BAŞKANLAR KOLTUK DEĞİŞTİRİYOR

   Geçtiğimiz günlerde süt birliğinde yapılan denetimler ve incelemeler sonrasında, müfettişlerin süt birliği başkanı Mehmet ARSLAN'ın istifasını istediği iddia edilmişti.
      İddiaya göre Mehmet ARSLAN, süt birliği üzerinden topladığı sütü kendi kurduğu şirketi üzerinden satış yapıyordu. Mevzuata göre başkan ve 1. derece yakınları süt birliği ile şirket aracılığını kullanarak ticari faaliyette bulunamaz. Mevzuat ge-reği Mehmet ARSLAN süt birliği görevinden istifa ederek Et Birliği başkanı olmak için Merkez Birlik yönetimine öneride bulundu.
     Birlik Yönetiminden olur çıkması durumunda Mehmet ARSLAN, Et Birliği başkanı olacak. Et Birliği başkanı Mehmet GÜNER ise süt birliği başkanı olacak.Yani koltuklar değişmiş olacak.
      Sosyal medyada bir çok üretici Mehmet ARSLAN'a sahip çıkarken, bazı mandıra patronlarının Mehmet ARSLAN'ın süt fiyatlarını yükselttiği için, ona karşı cephe aldığını ifade ettiler. 
       Üreticiler, birliğin Mehmet ARSLAN tarafından yönetildiği süre ve dönemde süt fiyatlarından memnun olduklarını ve birlik başkanı Mehmet ARSLAN'ın üreticiyi korumasının ve fiyatları yüksek tutmasından bazı mandıra patronlarının rahatsız oldu ğunu belirttiler. Öte yandan üreticiler bazı sivil toplum kuruluşlarının kendilerine sahip çıkmak yerine bazı mandıra patronlarının istediği gibi davranıp üreticinin yanında yer almadığını ve korumadığını ifade ederek üreticiler olarak en güzel ce vabın seçim zamanında verileceğini belirttiler.
   Üreticilerin sanayicilerin eline teslim edilmek istendiği de ifade edildi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder