Yeni
Loading...

BATAKOVASI'NDAKİ ÇELTİK EKİMİ, BAYRAMİÇLİ ÜRETİCİYİ ZOR DURUMDA BIRAKTI ...

Çanakkale Bayramiç Barajı Baraj Göleti ve Kaz Dağı Manzarası - YouTubeBu yıl batakovasına ekilen çeltik dolayısıyla Bayramiç'li çiftçiler sulama problemi yaşadılar ve yaşıyorlar
       Sulama Birliği yetkilileri sulama sıkıntısıyla ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundular.
    Yapılan açıklamada; "Bu yıl Bay- ramiç Barajı doluluk oranı %75'ti ve %25 eksik ile sezona başladık. Bu baraj suyu ile Bayramiç - Ezine ve Kumkale köyüne kadar,yani boğaza kadar sulamayı sağlıyoruz. Biz sezon öncesi çeltik ekiminin 10 bin de karlarda kalması için büyük mücadele verdik,fakat hükümet politikası gereği bu çeltik ekimi 18 bin dekara kadar çıktı ve asıl sorunlar bundan sonra başladı.
      Mesela örnek vermek gerekirse geçtiğimiz yıl barajımız %100 doluluk oranıyla dolmasına rağmen eki-len çeltik 14 bin dekar'dı. Bu yıl kuraklık sebebiyle %75 doluluk oranı-na rağmen 18 bin dekar çeltik ekimi yapıldı. Bayramiçli üreticilerimiz öncelikle şunu bilmeli, Batakovasında çay yatağına dökülen su ile,sulama yapılıyor. Bayramiçli çiftçilerimiz bunu yanlış yorumluyor. 
      Şu an Batakovası'na ekilen yer 60 bin dekar, Bayramiç Ezine Ovası ise 50 bin dekar. Yani Batakovası'n da ekili arazi daha fazla. Pazar gü-nünden itibaren çeltikçilere su veril-meyecek. Bayramiç - Ezine Ovası'n da meyve ve sebze ekilen arazilere su vereceğiz ve Ekim başına kadar su vermeyi planlıyoruz. Biz bir metreküp suyun hesabını yaparken, beyan dahi vermeyen bazı üreticiler, 'Suyumuz yok... Susuzluktan öldük, bittik...'diye serzenişte bulunuyorlar. Kaçak sulama ve mısır ekiminin ihtiyaçtan fazla olması bu sorunları yarattı. 
     Bizler, Bayramiçli üreticilerimizin haklarını korumak için her türlü mücadeleyi göstereceğiz ve gece gündüz onlar için çalışıyoruz" dediler...
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder