Yeni
Loading...

ÜRETİCİNİN YENİ GÖZDESİ REGİNA KİRAZI

lapseki kiraz hasadı ile ilgili görsel sonucuÄ°lgili resim        Bir çok ülkeye ihraç olan kiraz-lara bir yenisi daha ekleniyor ‘Üreti-cinin yeni gözdesi Regina Kirazı’ Lapseki merkez başta olmak üzere ilçemizde de rağbet görmeye baş-ladı. Özellikle Lapsekinin belde ve köylerde 8400 dekar alanda kiraz üretimi yapıldığı öğrenilirken İlçede yaygınlaşmaya başlayan yeni kiraz çeşitlerinin içerisinde en önemli çe-şitlerin başında Regina geldiği öğre nildi.
    İlçemizdeki üreticiler”Bölgemizde yeni yeni gelişmeye başlayan bu ki-raz cinsi bölgemizde ekimi gittikçe artan ve özellikle pazardaki daya-nıklılığı artan uzun raf ömrü özelliği, iriliği, rengi, aroması, lezzeti ve ta-dıyla beraber aranan bir numaralı ürünlerden biri olma aşamasına gel di.Bölgemizde tek yetişen kiraz türü Regina değil ama Regina kirazının mevsim şartlarına dayanıklılığı ve özellikle hem yerli pazarda en ö-nemlisi de ihracatta aranan ürün ol ma yolunda her geçen gün ilerliyor. Regina kirazının bir başka özelliği ise geç çiçeklenme ve geç çiçeklen me olduğu için de dona karşı çok dayanıklı olması ve her yıl düzenli olarak ta çok yapıcı olması. Regina kirazının en büyük özelliklerinden biri ise olma döneminde ağaçta yak laşık bir aya yakın bir süre üretici-miz hasat yapabiliyor. Ülkemize Al-manya'dan gelen bu cins meyveleri nin, iriliği, rengi, aroması, uzun raf ömrü özelliği ile hem iç piyasada hemde ihracatta aranan bir kiraz olma yolunda her geçen yıl ilerliyor.
  Bazı üreticiler ise geç ürün veren Regina kirazının ürün bollaştığı için fiyatının düşük olduğunu bu yüzden bu kirazı üretmediklerini ifade ettiler.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder