Yeni
Loading...

KAZDAĞI KESTANESİ GEÇİM KAYNAKLARI OLDU

kazdağı kestanesi geçim kapıları oldu ile ilgili görsel sonucu         İlçemiz sınırlarındaki Kazdağ- ları'nın kuzey yamaçlarında yetişen kestaneler,yöre halkının gelir kapısı oldu. Dağ köylerinde yaşayanlar, olgunlaşıp ağaçlardan yere dökülen kestaneleri toplayıp, pazarlarda kilo sunu 5-10 liradan satıyor.
      Kazdağları'nın kuzey yamaçla-rında kalan Bayramiç ilçesinin dağ köyleri Serhat, Yassıbağ, Akçakıl, Karaköy, Çırpılar ve Daloba'da, bu yıl kestane bolluğu yaşanıyor. Yöre halkı bölgedeki dağlık alanda ve yol kenarlarında bulunan ağaçlardan kestane topluyor. Köylüler, ilçe pa-zarına getirdikleri kaynatmalık diye bilinen ufak kestanenin kilosunu 5 liradan, kebaplık kestanenin kilosu-nu ise 8-10 liradan satıyor.
    Kestane toplayarak geçimini sağ layan Akçakıl köyü sakinlerinden Medine Aydın(47),"Bu yıl köyümüz deki kestane ağaçlarında verim çok yüksek. Ağaçların altları dökü-len kestanelerle dolu. İlk toplama-ya başladığımızda kilosunu 8 TL' den sattığımız kaynatmalık kes-tanenin fiyatı şu anda ilçe pazarın-da 5 TL'ye kadar düştü. İri olan ke baplık kestanenin kilosunu ise 8-10 TL'den satıyoruz. Kazdağları'n da doğal ortamda yetişen kestane ler ekonomimize önemli bir katkı sağlıyor" dedi.kazdağı kestanesi geçim kapıları oldu ile ilgili görsel sonucu
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder