Yeni
Loading...

KARAMENDERES ÇAYINDA İLK AŞAMA SONA ERDİ

KARAMENDERES ÇAYINDA İLK AŞAMA SONA ERDİ


Devlet Su İşleri tarafından yapılan Çanakkale Bayramiç Karamenderes Çayı Taşkın Kontrol İnşaatı çalışmaları devam ediyor.İnşaat çalışmalarında 1. kısmın tamamlandığını belirten AK Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bü lent Turan proje hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bayramiç bizim için önemli diyen Turan, “Bayramiç ilçemiz önemli ta rih ve turizm noktalarına sahip.Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un evi ve doğası ile ülkemizin önemli or-manlarından Ayazma ilçemizde yer almaktadır. İlçemizde bulunan tarih ve turizm noktalarını geliştirmeye devam ediyoruz. M. Akif Ersoy’un evinin restorasyon çalışmalarından çevre düzenlemelerine kadar bir çok çalışmalar gerçekleştirdik. Şu anda Bayramiç ilçemizin önemli a-karsularından Karamenderes Çayı taşkın kontrol çalışmaları tamam-landı.” dedi.

TURAN, “Çanakkale Bayramiç Karamenderes Çayı 1. Kısım Taş-kın Kontrolü inşaatı kapsamında 1311 m dere ıslahı imalatı tamamlandı. Bayramiç Barajı ana deşarj kanalı olan Karamenderes Çayının Bayramiç ilçe merkezinden geçen kısmında taşkın kontrolü ile beraber estetik bir görüntü sağlandı. Ka ramenderes Çayı Çanakkalemizin en büyük akarsularından. Tamamlanan 1. Kısım ile şehir merkezi ıslahı yapıldı. Taşkın kontrol çalışmalarının toplam maliyeti 6.5 Milyon TL” şeklinde ifade etti.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder