Yeni
Loading...

Kurşunlu Köylüleri Ayaklandı



Bayramiç ilçesimiz köylerinden Skepsis'ide bünyesinde bulunduran Kurşunlu'da feldspat madeni çıkartmak için yol çalışmaları başladı.

Bundan bir süre önce sulama alanı içerisinde bulunan tarlaları istimlak edilen Kurşunlu halkı, yol açmak için 760 adet ağaç kesilince ayaklandı. Bölgede üç bin ağacın daha kesileceği bildirildi.

Bayramiç’e bağlı Kurşunlu köyünün 100 metre yakınında bulunan tepede feldspat madeni çıkartmak isteyen şirketin köye zarar vereceğini ileri süren köylüler, çalışmaları engel olmak istedi.

Kurşunlu Köy muhtarı Muharrem Gürel, köylerinin kıraç bir yerde olduğunu, daha önce köyün altından akan Kara Menderes çayının üzerine yapılan baraj yüzünden verimli topraklarının su altında kaldığını belirterek, “Köyümüzün en verimli toprakları Bayramiç barajının suları altında kaldı. Köy halkı tarım yapılacak topraklarının su atında kalmasının ardından hayvancılığa başladı. Köyümüzün dibine kurulacak olan maden ocağı yüzünden hayvanlarımızı otlattığımız alanlar da madenciler tarafından işgal ediliyor. Biz o ormanlardan kömürümüzü tutuşturacak odun kesmedik. Ama madenciler ne var ne yoksa kesecekler” dedi.





HEYELAN İHTİMALİ YÜKSEK

Köy halkından Bülent Özüren ise, maden sahasına ulaşım için yapılacak yol güzergahında 760 ağacın kesileceğini öne sürerek, “Kurşunlu köyü sit alanı olarak koruma altında. Ama bu alan sit alanı değilmiş. Köyümüzün 100 metre yakınında bulunan bu tepede bulunan feldspat madenini çıkaracak olan şirket, yol için 760 adet, maden sahası için ise 3 bin ağacı kesecek. Elinde mahkeme kararı var. Bu bölgedeki ağaçların kesilmesi halinde heyelan olacağı belirtiliyor. Buna rağmen şirket ağaç katliamına başladı” diye konuştu.
Yetkililerin bir an önce çalışmaları durdurmasını isteyen köylüler, “Bu ormanlar da yok olursa biz ne olacağız? Yaşanabilecek heyelanda bizim can güvenliğimizi kim sağlayacak? Biz geçimimizi nasıl sağlayacağız?” diye sordu.
Köye gelen jandarma nezaretinde ormanlık alana geçen kesim işçileri ve iş makineleri çalışmalara başladı. Çok sayıda ağaç işçiler tarafından kesildi.

İHA


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder