Yeni
Loading...

Cumhuriyet İçin Tırmandılar






Çanakkale Dağcılık İl Temsilciliğince gerçekleştirilen ve ÇOMÜ Doğa Yürüyüşleri gurubuna üye altmış öğrenci Kazdağları'na zirve yürüyüşü gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında Bayramiç'e gelen öğrenciler Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Özer Kara tarafından ilçede bulunan Hadımoğlu Konağı gezdirildi. Öğrenciler daha sonra Yıldırım Akbulut Meydanında bulunan Atatürk Büstüne çelenk koyup saygı duruşu ve İstiklal Marşını okudu. Buradan Bayramiç Belediyesinin tahsis ettiği araçlara binen dağcılar Bayramiç Barajı bölgesine giderek yürüyüşü başlattı.

Burada açıklama yapan Çanakkale Dağcılık İl Temsilcisi Erdal Öztura, Cumhuriyet'in Kuruluşunun 90.Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenledikleri Kazdağları Zirve tırmanışı için Bayramiç'te geldiklerini dile getirerek, "Böylesine anlamlı bir yürüyüş için Kazdağları'ndayız. Altmış dağcının katılımı ile yapacağımız tırmanış iki aşamalı olacak. Bir gurup öğrencimiz Kazdağları Ayazma bölgesinde doğa yürüyüşü yaparken, diğer gurup ise Kazdağları'nın zirvesine hareket edecek. Doğa yürüyüşü gurubumuz bir günlük etkinlik sonucu geri dönecek. Zirve yürüyüşüne katılan dağcılarımız ise tüm gece kampta kalarak yarın ise zirveye ulaşıp etkinliği tamamlayacak" dedi.

İHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder