Yeni
Loading...

6 Kişiye Can Olan Can'ın Adı Ölümsüzleşti



Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde geçen mart ayında geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan Vali Ekrem Özsoy Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Sabri Can Şener adına ailesi hayrat olarak çeşme yaptırdı.

Sabri Can Şener'in annesi Aygül ve babası Erhan Şener tarafından Özgürlük Parkı'nda yaptırılan çeşmenin açılışına ailenin yanı sıra Bayramiç Belediye Başkanı CHP'li İsmail Sakin Tuncer, İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azim Ülkü ve çok sayıda kişi katıldı. Açılışta konuşan İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Sabri Can Şener'in ailesiyle gurur duyduğunu belirtti. Ailenin sadece organ bağışı ile kalmadığını, bağış kampanyasına da destek verdiğini kaydeden Ülkü, "Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer de, Sabri Can Şener'in adını bir otoparka da vererek ölümsüzleştireceklerini söyledi.

Trafik kazasında yaşamını yitirdikten sonra organlarıyla 6 kişiye hayat veren Sabri Can Şener'in vefatının 52'ci günü nedeniyle de Çarşı Camisi'nde bir de mevlit okundu.

BELGESEL İZLERKEN VASİYET ETMİŞ
Sabri Can Şener, 27 Mart Çarşamba günü Bayramiç'te motosikletiyle seyir halindeyken başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Çanakkale Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşmişti. Sabri Can Şener'in organları, olaydan iki hafta önce TRT Belgesel kanalında yayınlanan 'Meleğin Kanadında' adlı belgeseli izlerken 'Bana bir şey olursa benim organlarımı bağışlayın' demesi üzerine ailesi tarafından bağışlanmış, kalp, karaciğer, korneaları ve böbrekleri 6 kişiye can aşısı olmuştu.

17.05.2013 14:51
Doğan Haber Ajansı
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder