Yeni
Loading...

Müftü Hutbede Organ Bağışı Çağırısı Yaptı



Çanakkale'de Bayramiç İlçesi Müftüsü Muharrem Ateş, cuma hutbesinde cemaate organlarını bağışladığını açıklayıp, kendilerinin de bağışta bulunmalarını istedi.

Bayramiç Müftüsü Muharrem Ateş, Türkiye'de duyarlılığın giderek arttığı organ bağışı konusunda örnek bir davranış sergiledi. Ateş, Çarşı Camisi'nden Bayramiç merkez ve köylerindeki 80 camiye ortak yayın yapılan cuma hutbesinde, cemaate organlarını bağışladığını duyurdu. Bir insanın beyin ölümü gerçekleştikten sonra organlarının bağışlanabileceğini hatırlatan Müftü Ateş, "Her yıl 8 bin kişi organ bulamadığı için yaşamını yitiriyor. 40 bin kişi ise böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlı olarak yaşıyor. Eğer bu insanlar bir böbrek bulabilse normal hayatlarına geri dönebilecekler. Kuran-ı Kerim'e, Resulallah Efendimizin hadislerine baktığımızda, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetvalarından da anladığımız üzere organ bağışının caiz olduğunu görüyoruz. Hepinizi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Cemaate, "Ahmet Bey, Mehmet Bey" diye seslenen Müftü Muharrem Ateş, "Size 10 bin lira versem, bana kulağınızı verir misiniz? Size 1 milyon versem, bana gözünüzü verir misiniz? Demek ki bizler çok zenginiz. Ama biz öldüğümüzde bu organlarımız toprak oluyor. Bunun için organlarımızı bağışlamalıyız. Cemaatin ve kamuoyunun önünde duyuruyorum ki ben de organlarımı bağışladım" diye konuştu.

17 Mayıs 2013 DHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder