Yeni
Loading...

Selde Mahsur Kalan Beş Kişiden Üçü Kurtarıldı



Çanakkale'de etkili olan sağanak yağmur sonucu meydana gelen selde mahsur kalan beş kişiden üçü, saatler süren çalışmalar sonunda kurtarıldı. Diğer iki kişi için çalışmalar devam ediyor.

 Dün akşam başlayan yağmur, aralıksız devam ediyor. Biga, Lapseki ve Bayramiç ilçelerinde dereler taştı, evleri su bastı, köy yolları kapandı, vatandaşlar mahsur kaldı. Selden en çok etkilenen ilçe Bayramiç oldu. İlçe merkezinden geçen Çamlık ve Yiğitler köyüyle arasında bulunan Kursak çayları taştı. İlçe merkezinde evleri su basarken Yiğitler'in yolu kapandı.

Su altında kalmasına rağmen köye Atv aracıyla gitmek isteyen Mahmut Demir sele kapıldı. Motorun üzerinden düşerek sürüklenen Demir, bir ağaca tutunarak durabildi. Aynı bölgede bir bağ evinde kalan Ali Ekber Mermer, eşi Zekiye Mermer ve odun kömürü ocağında ismi belli olmayan iki kişi mahsur kaldı. Toplam beş kişinin kurtarılması için çalışmalar sabah saatlerinde başladı. Bölgeye ilk giden itfaiye ekipleri, beline ip bağlayıp mahsur kalanları kurtarmak istedi.

Bu yöntemle başarılı olunmayınca AFAD ekipleri çağrıldı. Yaklaşık 6 saat süren çalışmalar sonunda, bölgeye getirilen iş makinesiyle üç kişi kurtarıldı. Odun kömürü ocağında mahsur kalan iki kişinin kurtarılması için de çalışmalar devam ediyor.


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder