Yeni
Loading...

Bayramiç'te Sel Felaketi. 3 Kişi Mahsur.



Dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kuvvetli yağış nedeniyle, ilçedeki birçok ev ve iş yerini su bastı. Tepecik Mahallesi’nden geçen dere yatağının etrafında bulunan tek katlı iki ev, sel nedeniyle kısmen yıkıldı.

Bayramiç ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış, hayatı olumsuz etkiliyor.Yiğitler köyü yolundaki Kurşak Çayı’nın taşmasıyla oluşan sel sularından kaçmaya çalışan 3 kişi, çıktıkları ağaçlarda mahsur kaldı.

Dere kenarındaki ağaçların üzerinde mahsur kalan kişileri kurtarmak için bölgeye iş makineleri sevk edildi. Sel sularının kuvvetli olması nedeniyle iş makineleri de çalışma yapamadı. İlçe jandarma ekiplerinin, ağaçlarda mahsur kalanları kurtarmak için helikopter talebinde bulunduğu öğrenildi.

Bu arada, Bayramiç-Çan karayolunda bazı dereler taştı, köprülerde ulaşım durdu, çok sayıda araç da yollarda mahsur kaldı. Yağışın etkili olduğu Bezirganlar köyü ile de iletişim sağlanamıyor.

Muhabir: Sabahattin Sallama
ÇANAKKALE (AA) – 01.12.2012 –

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde meydana gelen sel felaketinde üç kişi mahsur kaldı. Bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Akşam saatlerinde başlayan yağmur gece şiddetini arttırınca sel baskınları yaşandı. Özellikle Bayramiç'te etkili olan sağanak, köy yollarını trafiğe kapattı. Bayramiç ile Yiğitler köyü arasında bulunan Kurşak Çayı taştı.

Kapanan yolda motosikletle giden bir kişi sele kapıldı. Bir süre sürüklendikten sonra bir ağaca tutunarak durabildi. Daha sonra ağacın tepesine çıkarak yardım istedi. Kurtarmayı bekleyen diğer iki kişininse çayın taştığı alandaki kömür ocağında çalıştığı öğrenildi. Buradakiler de ağaçlara tırmanarak yardım istedi.

Çok sayıda ev ve işyerinin su altında kaldığı Bayramiç'te kurtarma çalışmaları devam ediyor.


 Kaynak: CİHAN



Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder