Yeni
Loading...

Tacizci Sapık Yakalandı



Son iki aydır 60’ ın üzerinde taciz vakasının yaşanması Polisi alarma geçirdi. Şehir merkezinde Cevatpaşa, İsmetpaşa ve Esenler mahallelerinde sistemli şekilde üç günde bir sabah ve akşam saatlerinde gerçekleşen tacizcilere merkeze bağlı Kepez beldesinde bir yenisi eklendi.

Sakarya doğumlu 32 yaşındaki E.Y. sessizce yaklaşıp elle sarkıntılık ettiği bayanın feryadı üzerine başlayan takip sonucu yakalandı. Kepez beldesinde Atatürk Caddesi üzerinde Boğazkent mahallesinde akşam saat 18.30 sıralarında yaya dolaşan bir bayanı elle taciz ettikten sonra kaçmaya başlayan 32 yaşındaki E.Y. , tacize uğrayan bayanın verdiği eşkal bilgileri üzerine, bölgenin 600 metre uzağında, üzerine giydiği siyah renkli deri montu çıkarıp kaçmaya devam ettiği sırada polis ekiplerinin dikkatinden kaçamadı.

Kıskıvrak polis otosuna konan ve tacize uğrayan bayanın da teşhisi ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü hizmet binasındaki Asayiş şubesine getirilen E.Y. yüzünün görüntülenmesinden rahatsız olduğunu polislerle paylaştı. Zanlının sorgusunda son bir haftadır 3 taciz olayını gerçekleştirdiğini itiraf ettiği öğrenildi. Halen sorgulaması süren zanlının, tacize uğrayan 60’ ı aşkın kadınla yüzleştirileceği öğrenildi.

 4 FARKLI TACİZCİ EŞGALİ

Çanakkale polisi, Kepez beldesinde karıştığı taciz olayından sonra kaçarken yakalanan E.Y. dışında, kent merkezinde yaşanan 60’ın üzerinde kadına taciz olayının zanlısı 4 ayrı eşkal ile örtüşmediğini açıkladı. Kepez’ de yakalanan zanlının, eşkâlinin Çanakkale’ deki eşkallerle örtüşmemesi polisin sürdürdüğü çalışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaşanan bir çok taciz vakasında, şikayetçi mağdurların tacizcinin tam eşkalini vermekte güçlük çektiğini, bazen uzun ve kıvırcık saçlı bazen de kısa ve az saçlı eşkaller verdiğini, tacizcinin boyu ve kilosunda da bariz değişikliklerden bahsedildiğini açıkladı. Üç hafta önce, Balıkesir caddesi üzerinde Jandarma ışıklı kavşağına yakın bölgede yaşanan taciz vakasında MOBESE kameralarına yakalanan eşgalin, Kepez’ de yakalanan tacizci ile örtüşmemesi Çanakkale kent merkezindeki tacizcilerin birden fazla olma ihtimalini güçlendirdi. Yaşanan taciz olaylarında MOBESE ve birçok işyerinin güvenlik kameralarına uzak bölgeler seçilmesi, polisin işini zorlaştırdı.  

BALYOZ TİMİ TACİZCİ AVINDA

 Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, Asayiş şubesi Ahlak masası ekipleri öncülüğünde, Emniyet müdürlüğünün tüm birimlerinden oluşturulan bir karma ekip, “Balyoz” adı verilen time dönüştü. Tim, Çanakkale’de Cevatpaşa ve İsmetpaşa mahalleleri ile Esenler bölgesinde kadınların korkulu rüyasına dönen tacizcileri yakalamak için hummalı bir çalışma başlattı. Güvenlik kameralarına ve MOBESE’lere uzak bölgeleri seçerek tacize karışan zanlılar her seferinde değişik giysi kullanıp, yine her taciz olayında farklı renkli şapkalar giyerek yüzlerini gizlemeyi başarıyor.  

KIYAFETE GÖRE TACİZ

Çanakkale merkezinde üç mahallede konuşlanıp sabah ve akşam saatlerinde mesaiye yetişmeye çalışan kadınlar ile Lise ve Üniversiteli öğrencileri hedef alan 4 ayrı eşkaldeki tacizciler, dar giysili kadınlara yolda yürürken sessizce yaklaşıp popolarına elle dokunup sonra sırra kadem basıyor. Mini etekli bayanlar ise tacizden farklı bir şekilde nasibini alıyor. Tacizci mini etek ya da kısa giysili kadına yine sessizce yaklaşıp, iki eliyle göğüslerine dokunup kaçıyor.

Taciz olayında tacizci yüzünü gizlemek için dokunmadan önce kafasını kurbanından ters istikamete çevirip eyleminde bulunuyor. Kent merkezinde yaşanan 60 ı aşkın taciz olayında, sürekli olarak değişik boy ve kiloda eşkal bilgileri veren mağdur kadınların, birkaç vakada ise tacizcinin kaçış istikametine yakın bölgeye park ettiği bisikleti kullanarak kaçtığı bilgisini polisle paylaştığı öğrenildi.

Haber Kaynağı: Vizyon Haber Ajansı 


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder