Yeni
Loading...

Yansıma Efekti

Photoshopla yansıma efeği yapabileceğimiz bir çok yöntem mevcut.Bunlardan Layer(katman) aracılığıyla yansıma görünümüne kavuşturma
başlarken,

Resimin boyutunun hiç bir önemi yok demeyi uygun görüyorum. Bu yöntemle hemen her resime yansıma yapabiliriz fakat inandırıcığı yatatıcığılığımız ve pretiğimize kalmış.. neyse lafı fazla uzatmayayım zaten çokta uzun değil (:
Şimdi sizler için yazıya nasıl yansıma görünümü yapılır onu anlatıcağım, aynı işlemlerle resimlere grafiklerinizede yansıma görünümü kazandırabilirsiniz:
1-1->Resimin istediğimiz bir kısımına yazımızı yazalım
1-2->CTRL+J kısa yol tuşları yada Layers (katmanlar) ekranında Yazımızı yazdığımız katmana sağ tıklayarak Duplicate Layer ı seçerek bir kopyasını oluşturalım..
1-3->Şimdi Edit (düzen) menüsünden transform(döndür)->Flip Vertical (dikey) seçerek çeviriyoruz. Şimdi yazının yansıyormuş gibi görünecek olan kısımı hazır. bunu izzalayacak şekilde getirelim..



1-4->Şimdi New Layer (Yeni Katman) simgesine tıklayarak yada ctrl+shirft+n tuş kombinasyonu ile yeni katmanımızı oluşturalım.
1-5->Gradient tool


Alfa (şeffaf) renkli 2li renk geçişi olarak seçiyoruz ve Yeni katmanımızda daha önceden kopyaladığımız yazımıza (yada grafiğimize) geçişli boya paletimizle boyuyoruz. Aşağı kısım paletten seçtiğimiz Arka Plan rengi (bu resim için beyaz) Şeffalaştığı kısımlarda yansıyormuş gibi görünecektir.
Şuanki Görünümü:


yansıma işlemimiz tamamlandı.
Şimdi gelelim ufak tefek detaylara,yeni bir katman oluşturalım
yazının bir bölümünden seçerek (düz bir çizgi olabilir yada eğimli bir düzlem)
beyaz boya ile dolduralım (bu resimin arka planıda beyaz olduğu için zararı yok yalnız çok fazla katmanla çalışıldığında arka plan renkleri de bu katmana birazdan yapacağımız bindirmeden nasibini alacaktır. Bu sebebten yazının üzerine gelen kısımın haricini silmenizi öneririm; bu işlemin kolay kısımı ise yazının olduğu ekranı seçip yazı haricini Magic Wand Tool ile Tools (Araç menüsü) üzerine gelip W ya basmanızda yeterli olur (otomatik seçer) seçmeniz ve sonra tekrar yeni oluşturduğumuz ve bir yazının bir kısmını beyazla doldurduğumuz resimi seçip delete tuşuna basarak silme işlemini gerçekleştirmemizdir. Bu resim için görsel bir işlem deildir bu. neyse katman bindirmesini Soft Light Yapıyoruz ve Sonuç:


Bu yöntem çok fazla katman kullanırken zorluk çıkartabilir (aynı zamanda aşırı katman kullanımına yol açar ki işlem bitiminde ctrl+e işlemi tekrarlayarak 2 katmanı üst üste birleştirerek katman sayısını azaltabilirsiniz [Düzen ya])

Layer haricinde bir başka yöntemse Mask kullanarak Yansıma görünümü vermektir.
bu işlemde tek fark 1-1-3 işlemini yaptıktan sonra yeni katman oluşturmak yerine döndürdüğümüz katmana maske ekleyerek ( add mask, maske ekle; layers panelinde simgesi mevcut)Gradient tool ile maske ekranı aktifken siyahtan beyaza (zaten bu tonlar harici renk seçemiyoruz ve zaten bunlar yeter, görünen görünmeyen- siyah beyaz) geçişlerle kendi resimimizin pozisyonunda geçişler oluşturmak…

bir de şöyle bir pif vereyim yansıma katmanına Filter->Distort->Ripple.. filtresi ayarlarını çok abartmadan uygulayarak hafif dalgalanıyormuş hissi verebilirsiniz, sevgiler..

PSD:İndir
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder