Yeni
Loading...

VELİLERİN ÇABASI SONUÇSUZ KALDI


      Günlerdir ilçemiz gündeminden inmeyen okulların birleştirilmesi konusu velilerin yapmış oldukları eylem ve basın açıklamaları yerel ve ulusal basında ses getirmiş olmalı ki İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ ilçemizi ziyaret etti. Atatürk Anadolu Lisesi ve Mustafa-Gülşen Anadolu Lisesi idarecileri ve okul Aile Birliği Başkan ve Üyeleri ile okulların durumu ile ilgili olarak dün Kaymakamlık toplantı odasında görüşme gerçekleştirdi.         Toplantıda İl Müdürü YILMAZ Kamu tasarruf tedbirlerini gerekçe göstererek okulların birleştirileceğini kesin bir dille belirti. 

    Bu önemli toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ETİK katılmadı. Veliler toplantıda okulların birleştirilmesi durumunda yaşanabilecek olumsuzlukları dile getirdiler. Ancak İl Milli Eğitim Müdürü bazı okullların kapatma veya birleştirilmesinden yana olduğunu, okullarda yeterli sayıda öğrencinin bulunmadığını, ve ekonomik olarak zararını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü toplantıda okulların hangi binalarda hangi şartlarda birleşeceği ile ilgili olarak çalışmanın yapılarak 2024/2025 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini belirtti. 

   Doğuş Gazetesi Olarak soruyoruz?

1- 2020 yılında yıkılan okullar, Güneydoğuda yaşanılan depremi gerekçe olarak gösterip yapımları iptal mi edildi?

2-Yıkılan Milli Zafer ve Atatürk Anadolu lisesinin isimleride mi kaldırılacak?

3-Yıkılan okulların yerine yapılacak 2 okulun inşaat maliyetine eş değer yapılan %25 kapasitesi olan öğrenci pansiyonu (20 öğrenci) çok mu ekonomik?

4-Talep olmasına rağmen kontenjan yetersizliğinden 154 öğrencisi kalan Bayramiç Atatürk lisesi ile 304 öğrencisi olan Mustafa Gülşen ÇINAROĞLU Anadolu lisesi Öğrenci sayısı yetersiz diye ekonomik değil de birleştiriliyor ise, 119 Öğrencisi olan Bayramiç İmam Hatip Lisesi çok mu ekonomiye uygun?

5-Bu okul birleştirme kararları yerel seçimlerden önce alınmasına rağmen seçimlerden sonra uygulanması siyasi iradenin BAYRAMİÇ den aldığı intikam mı?

6-İktidar Partisi yetkilileri okulların birleştirilmeleri konusunda Bayramiç çalkalanırken neden tek bir açıklama dahi yapmıyorlar?

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder