Yeni
Loading...

BAYRAMİÇ BELEDİYESİ, CUMHURİYET KUPASI HALI SAHA TURNUVASI DÜZENLİYOR


    Bayramiç Belediyesi yeni yapılan Atatürk spor kompleksi içinde bulunan yeni halı sahanın açılışını düzenleyeceği turnuva ile yapacak. Bayramiç Belediyesi turnuvayla ilgili merak edilenleri açıkladı. Yapılan açıklamada; ''Turnuvanın başlangıç tarihi 16/10/2023,Son Başvuru Tarihi 11/10/2023. saat 17:00’dır. Başvurular belediye HALK MASASINA yapılacaktır. Kura çekimi 11/10/2023 de saat : 18:00’da belediyede yapılacaktır.

KATİ SURETLE BELİRLENEN TARİH VE SAAT DIŞINDA GELEN İŞLEMLER KESİNLİKLE KABUL

EDİLMEYECEKTİR.

    Turnuvaya katılım bedeli ( Bayramiç Belediyespor yararına) 1000 TL.Turnuva sonunda dereceye giren ilk 3 takım ödüllendirilecektir. Şampiyon olan takıma 5 çeyrek altın ,şampiyonluk kupası ve madalyaları

İkinci olan takıma 3 çeyrek altın ,ikincilik kupası ve madalyaları Üçüncü olan takıma 2 çeyrek altın ,üçüncülük kupası ve madalyaları verilecektir.Turnuvamızda gol kralı ve en centilmen takım ödüllendirilecektir.(En az kart gören takım en centilmen takım olacaktır.)

OYUN KURALLARI

    Turnuvaya Çanakkale ve ilçelerinden isteyen herkes takım kurup katılabilecektir.Takımlar en fazla 15 kişiden oluşacaktır.Her takım 6 oyuncu 1 kaleci olmak üzere 7 kişi as, 5 kişi yedek oyuncu ile oynayacaktır. Bir oyuncu sadece bir takımda oynayabilir, başka takımda oynayamaz. Oyuna girsin veya girmesin oyun

sahası içinde hatalı davranışta bulunan bir yedek oyuncu diğer oyuncular gibi aynı cezalara çarptırılır. Maçına eksik oyuncu ile gelen takım en az 1 kaleci 4 oyuncu(2 eksik) ile oyuna başlayabilir. Daha azı halinde, hiç gelmemesi durumunda ve maç başlama saatinden 10 dakika geç gelmesi durumunda karşılaşma hakem tarafından tatil edilir ve o takım 3-0 hükmen yenik sayılır. Ayrıca maç içinde bir takımın 3 kırmızı kart görüp 3 kişi kalması halinde o takım o anda galip bile olsa 3-0 hükmen yenik sayılır, rakip galipse o anki skor geçerli sayılır. Kırmızı kart gören oyuncu bir daha ki maça cezalı duruma düşer. Turnuvadan çekilen takımın tüm maçları 3:0 hükmen mağlup sayılacaktır.Oynamış olduğu müsabakalar dahildir Müsabakalar başvurusu sayısına göre eleme usülü veya gruplar halinde yapılacaktır. Grup halinde yapılacak olursa Grup içinde her takım diğer takımlar ile maç yapacaktır. Grup maçlarından sonra çeyrek final yarı final ve final maçları oynanacaktır. Gruplarda puanlarda eşitlik olması durumunda çıkacak takımı belirlemek için “ikili averaja” (Takımların birbirleri ile yaptıkları karşılaşma sonucuna bakılır. Üç takımın puanlarının eşitliği durumunda üçlü averaja) bakılır. Eşitlik yine bozulmazsa gol averajına göre karar verilir. Yukarıdaki uygulamalara rağmen eşitlik devam ediyorsa ilgili takımların yetkilileri huzurunda kura çekilecektir. Kurayı kazanan takım bir üst tura çıkacaktır. Grup birincileri diğer grubun ikincileriyle eşleşir. Daha sonra oynanacak eleme maçları ile çeyrek final, yarı final ve final maçlar ile turnuva şampiyonu belirlenir. Eleme turlarındaki müsabakaların berabere sonuçlanması halinde, maç 10 dk daha uzatılır , eşitlik hala devam ederse penaltı atışlarına gidilecektir.

Turnuvaya katılacak olan takımların oyuncuları için en alt yaş sınırı 14 dür.18 yaş altı oyuncular veli izin belgesi getirmesi zorunludur.Turnuvada galibiyet 3,beraberlik 1, yenilgi 0 puan olarak değerlendirilir.

Turnuva maçları 2 x 30 dakika oynanır, devre arası dinlenme süresi 10 dakikadan fazla olamaz. Bir takımın 4 oyuncu değiştirme hakkı vardır. Çıkan oyuncu bir daha oyuna giremez.Maçlara kolye, yüzük ve saat vb. tehlikeli aksesuarla çıkılamaz. Ayrıca pantolon gömlek gibi giysilerle oynanamaz ayrıca siyasi , dini, sosyal v.b içeriklerde propaganda amacı taşıyan bayrak flama forma gibi ürünlerin kullanılması yasaktır. Takım isimleri siyasi ibareler içeremez ve TFF kurallarına göre olmalıdır. Müsabakalar her türlü normal spor kıyafetleri salon ayakkabısı ile oynanabilir. Forma renklerinin benzer olması durumunda hangi takımın bip giyeceğine hakem karar verir.Ofsayt kuralı geçerli değildir. Geri pas kuralı uygulanacaktır.Aut atışlarını kullanmak zorunludur.Direk yapılan aut atışında hiç kimseye değmeden kaleye giren top gol sayılmaz.Taç atışı yoktur.Takımlar, listelerine aktif lisansa sahip olan en fazla 2 oyuncu yazabilirler.( Kaleciler hariç ). Lisanslı kabul edilen oyuncu tarih aralığı : Ekim 2022–2023 sezonu ve Ekim 2023–2024 sezonudur. Turnuva başında iletilen listenin dışında oyuncu oynadığı tespit edilen takımlar, turnuvadan ihraç edilir. Bu durum sonucunda yenen takımın liste dışında oyuncu oynattığı tespit edilirse; karşı takım 3-0hükmen galip sayılır. Yenilen takımın farklı oyuncu oynattığı tespit edilirse ve skor 3-0 dan yüksek ise maç skoru aynen yazılır, skor 3-0 dan az ise maç sonucuna 3-0 yazılır.Takımlar maç günü kimliklerini yanında bulundurmak zorundadır.

Centilmenliğe aykırı davranışta bulunan kişiler veya takımlar turnuva tertip komitesi kararıyla turnuvadan ihraç edilir. Turnuvada genel olarak TFF kuralları geçerlidir. Turnuva şartlarına ek madde ekleme ve turnuva boyunca uyuşmazlıkları giderme yetkisi turnuva tertip komitesine aitti›r''denildi.


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder