Yeni
Loading...

2024'TE ZEYTİNYAĞI KARABORSASI YAŞANABİLİR!


    Zeytin ve zeytinyağı sektörünün içinde yer alan ve bir dönem Ezine Ziraat Odası Başkanlığı da yapan Halil KAYMAK gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. KAYMAK önümüzdeki yıl Zeytinyağında karaborsa döneminin yaşanabileceğini belirterek; ''Öncelikle 2023-2024 zeytin yılının üreticilerimize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kuraklık ve iklim değişikliğinden dolayı üreticilerimizin mağdur olduğu bir yılın sonuna yaklaşıyoruz. Bizimle beraber diğer zeytin üreten ülkeler; İspanya, İtalya, Yunanistan, Cezayir ve Fas gibi ülkelerde de maalesef rekoltenin düşük olmasından dolayı üretimin istenilen düzeyde olmaması fiyatları Avrupadan gelen talepler üzerine sürekli arttırmaktadır.

    Türkiye'nin 2023-2024 yılında zeytin rekoltesinde 'yok' yılına girmesinden dolayı beklenen üretim maalesef gerçekleşmemektedir.Fiyatların önümüzdeki günlerde daha da artması muhtemeldir.Siyasi iktidarın vurdum duymaz tavırları,zeytin ilaçlamasının uçakla yapılamaması nedeniyle maalesef kaliteli zeytin alamıyoruz.Bu konuda Ticaret Odaları ve Ziraat Odaları çiftçimizi yanlız bırakmıştır.

   Sinekle mücadele için 2023 yılında Ezine, Bayramiç ve Ayvacık Ziraat odaları olarak almış olduğumuz kararın hayata geçirilmesini sağlayarak sinekle mücadelenin uçakla yapılması gerçekleştirilmelidir. Başka türlü kaliteli zeytin ve zeytinyağı alma imkanı yoktur. Zeytinin az olması bu yıl zeytinyağında  karaborsa yaşanmasına neden olabilir''dedi.  

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder