Yeni
Loading...

MİSS TRUVA GÜZELLERİ BAYRAMİÇ'TE BULUŞUYOR


         Bayramiç Belediyesi, tarih boyunca mitolojide anlam kazanan İda Dağı'nda gerçekleştirilen ilk güzellik yarışmasını binlerce yıl sonra tekrar hayata geçiriyor. 

      Ünlü manken Tuğba Özay'ın sunumuyla düzenlenecek olan Miss Truva Güzellik Yarışması, Truva'nın güzelliklerini bir kez daha sahneye taşıyacak. 

İLK GÜZELLİK YARIŞMASININ KAZANANI, APHRODİT OLMUŞTU 

    Antik mitolojide, Zeus'un, Akhilleus'un anne ve babası Thetis ile Peleus'un düğün törenine fitne ve fesat tanrıçası Eris'i davet etmeyerek başlayan hikaye, yeni bir etkinlikle anılacak. Eris, davet edilmemesine öfkelenerek düğüne gelir ve "en güzel olan için" diyerek ortaya bir elma atar. Tanrıçalar Hera, Athena ve Aphrodite, elmayı sahiplenmek isterler ve bu durum çatışmaya yol açar. Zeus, tanrıçaları en güzelin kim olduğunu seçmeleri için görevlendirir, ancak bu görevi bir ölümlüye bırakır. Paris adlı ölümlü, adaletiyle ünlüdür ve tanrıça Athena'nın yardımıyla üç tanrıça Hera, Athena ve Aphrodite arasında bir seçim yapmak üzere görevlendirilir. Paris, tanrıçaların Ida Dağı'ndaki pınarda yıkanmalarını izler ve güçlerini sergilemelerini talep eder. Hera, ona krallığını vadederken Athena savaşta bilgelik ve yetenek sunar. Aphrodite ise dünyanın en güzel kadını olan Spartalı Helen ile aşkını vaat eder. Paris, Aphrodite'in büyüsüne kapılarak altın elmayı ona verir. Gücenmiş tanrıçalar, intikam yemini ederek oradan ayrılır. GÜZELLİK YARIŞMASI EFSANE YENİDEN CANLANDIRILACAK Binlerce yıl sonra Bayramiç Belediyesi, bu efsanevi hikayeyi canlandırmak amacıyla Miss Truva Güzellik Yarışması'nı düzenliyor. 10 Ağustos'ta sona eren başvuruların ardından, 18-19 Ağustos tarihlerinde başvuran yarışmacılar bir kamp programına katılacaklar. 20 Ağustos'ta ise Ünlü Manken Tuğba Özay'ın sunumuyla Yıldırım Akbulut Meydanı'nda gerçekleşecek olan finalde yarışmacılar sahneye çıkacaklar. Yarışmanın sonunda birinci seçilen yarışmacıya 20 bin TL ödül verilecek. Bu özel etkinlik, antik mitolojinin büyülü hikayelerini günümüzde tekrar canlandırarak güzellik ve zarafetin öne çıktığı bir platform sunuyor.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder