Yeni
Loading...

‹'BİZİ SUYLA TERBİYE ETMEYİN''


    Bayramiç CHP İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren yaptığı açıklamada hükümetin Bayramiç Barajı’ndan uyguladığı tarımsal sulama politikasını eleştirdi.

   96 milyon metreküp kapasiteli Bayramiç Barajı 86 milyon metreküp doluluk ile sezona başladı. Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen ve kendilerinin bütün uyarılarına rağmen Kumkale ve Ezine’de fazla çeltik ekimine izin verildi. Bugün barajımızdaki su miktarı 36 milyon metreküp seviyesinde ve günlük 800 bin metreküp su salınıyor. Bu hesapla 35 günlük tarımsal sulama suyumuz kaldı.

   İktidarın bürokratları her eleştirimizde kapalı sistem sulama yapılacak politikası ve çeltik dikiminin sınırlaması ile suyumuz yeter. Bunu yapamıyorsunuz o zaman 5-10 çeltik uğruna niye fazla dikim için izin veriyorsunuz. Tarımsal sulama gerektiren ürün yetiştirmediğiniz için bizi anlayamıyorsunuz. Bizi su ile terbiye etmeyin. Bizi susuz bırakma hakkınız yok, bundan sonra kanunun takipçisi olacağız ve gerekirse eylemlilik kararı alacağız.

   Hidroelektrik santral bahane ediliyor. Sadık Göğüsgeren Menderes Çayı’na fazla miktarda bırakılan su için: “Hidroelektrik santral ihtiyacı bahanesi yalan söylemi. Çaya bırakılan su santral ihtiyacının kat ve kat üzerinde.” dedi.


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder