Yeni
Loading...

KIRKPINAR İÇİN YOLA ÇIKTILAR


   Bayramiç Belediyesi Spor Kulübü pehlivanları, bu yıl 662.’si düzenlenen Geleneksel Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılmak üzere Edirne’ye gitti.

    UNESCO’nun somut olmayan kültür hazineleri listesine aldığı ve bu yıl 662.’si düzenlenen Geleneksel Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü 15 güreşçi ve 1 antrenör ile geniş bir katılım sağlıyor. 7-9 Temmuz tarihleri arasında Edirne’deki Sarayiçi er meydanına çıkacak olan pehlivanları, birbirinden zorlu müsabakalar bekliyor. Türkiye’nin dört bir yanından güreşçilerin buluştuğu organizasyona, bu yıl 2 bin 500 civarında güreşçinin katılması bekleniyor. Pazar günü final güreşleri ile sona erecek müsabakalara hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

   Belediyespor Kulüp Başkanı Metin AKINCI son yıllarda Bayramiç'te güreş açısından önemli atılımlar yaptık. Belediyespor bünyesinde birçok sporcu yetiştirdik ve yetiştirmeye devam ediyoruz.Birçok turnuvada Bayramiç'in ismini duyurduk ve önemli başarılara imza attık. Belediye Başkanı Mert UYGUN'da Güreş sporuna çok önem veriyor ve her türlü desteği bizlere veriyor. 

   Bu yıl Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde bazı katagorilerde derece yapacağımıza inanıyorum. Kırkpınara 15 sporcu ile katılacağız ve bu güreşlere ilk kez katılacak sporcularımızda olacak. Dört sporcumuzdan kürsü beklentimiz yüksek.Umarım Bayramiç'i en iyi şekilde temsil eder ve madalyalar ile döneriz''dedi.

   Güreşçileri Belediye Başkan Vekili Yıldırım BAŞARAN uğurlarken hepsine başarılar diledi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder