Yeni
Loading...

KURAKLIK, BERABERİNDE YASAKLARI GETİRDİ!


       Her geçen gün artan kuraklık yeni tedbirleri de beraberinde getirdi.İlçemizde de kuraklık sebebiyle su kullanımına kısıtlama kararı geldi Belediye Başkanı Mert UYGUN, yaşanan kuraklık nedeniyle su kullanımı konusunda alınan tedbirler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

     Su seviyesinin alarm verir seviyeye geleceğini ısrarla ifade ettiklerini dile getiren UYGUN, şu ifadeleri kullandı; ''Kuraklık ve su problemleri yaşadığımız günlere geldik. Akan her damla suyun önemi bugünlerde daha da hissedilir oldu.Bizler de artık; farkındalık oluşturmaktan öteye geçip acil tedbir ve sıkı önlemler almak durumundayız. Şu an barajımızda yüzde 45 doluluk var ve bu sıkıntılı bir oran. Su seviyelerimiz alarm veriyor. Bu durumda; sadece Bayramiç Belediyesinin önlemler alması asla yeterli değil. Yağış olmaması ve kuraklık yaşanması durumunda hayati bir sorun ile yüz yüzeyiz. Vatandaşlarımız ve ilçenin tüm paydaşları ile bir tasarruf seferberliği başlatmalıyız.Çünkü artık su paradan kıymetli, yağışların mevsim normallerinin altında kalması nedeniyle, suyumuzu korumak adına önemli kararlar aldık ve alacağız” dedi.

    Konuya ilişkin somut çalışmaların yanında çözüme yönelik önlemler hazırladıklarını dile getiren UYGUN, sözlerini şöyle sürdürdü; ''Bu önlem paketimizi belediye encümenimize sunduk.Bu kapsamda; mevcut kullanımlar göz önüne alınarak kısıtlamaya gidilmesi, halı ve kilim yıkamalarının yasaklanması, şehir şebeke suyu ile hortumla araba yıkanmasının yasaklanması, bahçe sulamalarının yasaklanması ve mümkünse kuyu suyu ile ve yağmurlama, damlama sistemleri kullanılarak yapılması, park, bahçe, yeşil alan, gibi yerlerde sulamaların kısıtlandırılması, gibi acil önlemler aldık. Alınacak bu kararlar, su kaynağı rezervinin yeterliliğine göre belediye encümenince yeniden değerlendirilmek üzere 30 Nisan 2023 tarihine kadar geçerli olacaktır.

Kontrol ve denetimler belediyemizin ilgili müdürlükleri tarafından yapılacaktır. Belediye encümenince su tasarrufuna yönelik olarak alınacak bu kararlara uymayanlar hakkında 5326 sayılı kabahatler kanununca cezai işlem yapılacaktır.

     Bu kararlar Bayramiç'in geleceği için alınan kararlardır. Bilmeliyiz ki, evde akan suyun ömrü tasarruf ile uzar. Kaynaklarımızı bilinçli kullanmak adına alacağımız bu basit uygulamalar tasarruf adına önemli tedbirlerdir. Tüm vatandaşlarımızı ve ilçemizin tüm paydaşlarını, suyumuzu korumaya ve yaşam kaynağımız için tasarruflu olmaya davet ediyoruz'' dedi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder