Yeni
Loading...

YIKILAN OKULLARIN YENİDEN YAPILMASI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ



     İlçemizde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan ve yenilerinin yapılacağı söylenen okulların yıkılışının ardından yaklaşık 2 buçuk yıl geçmesine rağmen ortada ne okul var nede ne zaman yapılacağı belli. 

   Geçtiğimiz aylarda yıkılan 3 Okul yerine 2 okul bütçesinin ayrıldığı ve ödeneğinin çıktığı konuşuluyordu.Milli Hakimiyet Okulu ve Milli Zafer İlkokullarının aynı yere yapılacağı, Lisenin de Milli Zafer İlkokulunun yıkıldığı alana yapılması dile getiriliyordu.2 Okulun ihalesinin geçtiğimiz günlerde yapıldığı fakat ihaleye hiçbir şirketin girmediği ve bu sebeple Okulların ihalelerinin Özel İdare Tarafından yapılacağı ifade edildi. 

     Milli Hakimiyet ve Milli Zafer okullarının aynı yerde olmasının sıkıntı yaratacağını belirten veliler yaklaşık 500 öğrencinin aynı ortamda eğitim görmelerinin çok zor olacağını ifade ettiler.Özellikle 2 yıldır çok zorlandıklarını belirten veliler kışın ayazında karanlıkta küçücük çocuklarını okula göndermek zorunda kaldıklarını ve okulların biran önce yapılarak normal eğitimlerine devam etmek istediklerini ifade ettiler. Konu ile ilgili CHP Milletvekili Özgür CEYLAN geçtiğimiz ay ilçelerdeki okulların durumunu meclise taşımıştı. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yıkılan okulları sordu. Özgür Ceylan, iktidara seslendiğini ifade ederken, “Bayramiç’te, Çan’da, Biga’da yıkılan okullar ne zaman yapılacak?” diye sordu. Özgür Ceylan, Bayramiç’te yıkılan 3 okulun iki buçuk yıldır, Çan’da yıkılan 2 okulun iki yıldır yapılamadığını ifade ederken, bir okulun daha yıkılacağı yönünde bilgi aldıklarını ifade etti.

     CHP’li Özgür Ceylan Biga’da da iki yıldır yıkılan okullarının yapılmayı beklediğini ifade ederken, “Enflasyon yüzünden müteahhitler ya kaçıyor ya da ihaleye girmiyor. Kur korumalı mevduata verdiğiniz garantiyi müteahhide de verin de bir an önce bu okullar yapılsın” diye konuştu. Özgür Ceylan Bayramiç, Çan ve Biga’da öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin mağduriyetine dikkat çekerek, “Duyun artık halkın sesini!” diye sözlerine son verdi.

 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder