Yeni
Loading...

BU YIL ZEYTİNYAĞI ÇOK KIYMETLİ


      Yöresine has Coğrafi İşaret Tescilli ürünler arasına giren zeytinyağı için zeytin hasadı başladı.Sofraların, yemeklerin ve salataların olmazsa olmazı olan zeytinyağı bu kez yüzleri güldürdü. Bu yılın kurak geçmesinin ardından zeytinyağı daha bir değerlendi ve bu durum fiyatlara elbette artış olarak yansıdı.
      İlçemizde yağlık ve sofralık zeytin hasadı başladı ve zeytinyağı fabrikalarında üreticilerin zorlu mesaisi ile toplanan zeytinlerin sofralara olan yağ yolculuğu da başlamış oldu. Bu yıl verimi artan zeytinyağının fiyatında da artış oldu ve bu durum üreticileri az da olsa sevindirdi.
     En faydalı besinler arasında yer alan  zeytinyağı adeta tek başına doğal bir şifa kaynağıdır. Ayrıca hem sofralarda hem yemeklerde ve salatalarda kullanılan zeytinyağının ciltten saça, vücuttan hastalıklara kadar pek çok  faydası bulunuyor. Elbette her besin gibi fazlası zararlı olan zeytinyağı ülkemizde sık tercih edilen yağlar arasında yer alıyor.Üreticisinin bin bir türlü emek vererek hasadını yaptığı zeytinde bu yıl kuraklık ve yağışların olmaması nedeniyle sıkışma yaşanadı. Ve bu sıkışma elbette zeytinyağı fiyatlarına da etki etti.  Ancak bu yaşananlara rağmen zeyetinyağında üreticinin sattığı fiyat, üreticiyi memnun etti desek doğru olur. 
    Bu yıl diğer yıllara göre zeytinyağı verimi yüksek.İlçemizde ki zeytinyağı fabrikaları gece gündüz mesai yapıyor. Bu sezon kurak geçti, zeytinler sıkıştı, ürünler, meyveler sıkıştı. Kasım ayında beklenen yağmurların yağması ile sıkıntılı süreci kısmen atlatıldı.Bu yıl zeytinyağı çok kıymetli.Fiyatlar yüzde yüz arttı. 
Fiyatı ve verimiyle üreticisinin yüzünü güldüren zeytinyağının fabrikalarda litresi 80 TL’den satıldığını, üreticinin ise 100 TL’den sattığı kaydediliyor.


 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder