Yeni
Loading...

HALK EĞİTİMDEN GÖRKEMLİ FİNAL


 

 Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
     Programa İlçe Kaymakamı Alper TAŞ, Eşi Gülnaz TaŞ, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet KARADENİZ, Daire Amirleri,Oda Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     2021-2022 Eğitim Öğretim yılında ilki kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Bayramiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Öğretmen Evi’ndeki kursiyerler tarafından hazırlanan serginin açılışı yapıldı.Öğretmen Evi’nde düzenlenen sergide saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında açılış konuşması, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin ÖZTÜRK tarafından yapıldı. 
       KESKİN konuşmasında; ''2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında Bayramiç Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak bugün açılışını yapmış olduğumuz karma sergimizde usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergileyeceklerdir.  Bayramiç Halk Eğitimi merkezi müdürlüğü olarak eğitim öğretim yılı boyunca İlçemize bağlı köylerimiz ve İlçemiz Merkezinde olmak üzere halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik toplam 50 kurs açtık. Kurslarımıza 664 kadın 307 erkek kursiyer katılmıştır. Ayrıca Bayramiç Kaymakamlığı himayesinde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde okullarımızda Eğitimde 3 Adım Projesi kapsamında Özel Yetenek ve Genel Yetenek gurupları olmak üzere 17 kurs açtık. Açılmış olan bu kurslar önümüzde ki günlerde de yaz kurslarımız ile birlikte devam edecektir. 
      Halk Eğitimi Merkezleri mesleki kursların yanı sıra sosyal kültürel faaliyetlerin yapıldığı,  halkımızı yaygın eğitimi ile her daim bir adım ileriye götüren sanat evleridir. Bizim sanatımızda halkı ve halk kültürümüzü yüceltme ve sevmek vardır. Sosyal ve ekonomik kalkınma, sanatla aynı yolda yürüdüğü zaman gerçek bir ilerleme kaydedebiliriz. Bayramiç Halk Eğitim Merkezi olarak amacımız diğer gelişmiş toplumlar gibi sanatımızı, kültürümüzü ve beraberinde halkımızı zirveye çıkarmaktır.
        Halk Eğitim  Faaliyetlerinin yürütülmesinde bizlere yardımlarını esirgemeyen başta  İlçe Kaymakamımız Sayın Alper TAŞ’a, Belediye başkanımız Sayın Mert UYGUN’ a , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet ETİK’E ,İlçe Tarım Müdürü Sayın İbrahim ÇOBANOĞLU’na, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Sayın Bayram YÜREKLİ ’ye, Ziraat Odası Başkanı Sayın İsmail PEHLİVAN’a, İlçemizde faaliyet gösteren ve bizi destekleyen tüm sivil toplum kuruluşlarına,  kurs merkezi olarak  okullarını halkımızın  hizmetine açan  değerli okul müdürlerimize, mahalle ve köy muhtarlarımıza, ve Bayramiç Halkına   teşekkür eder hepinizi saygıyla selamlarım'' dedi.  
     Konuşmaların ardından, Halk oyunları, Tekvando gösterisi gerçekleştirildi.Programın devamında İlçe Kaymakamı Alper TaŞ, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet KARADENİZ ve protokol üyeleri, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından açılan el sanatları, dikiş-nakış, takı tasarım kurslarında kursiyerlerin yaptıkları el işi çalışmalarını içeren sergiyi gezdi ve usta öğreticiler ile kursiyerlerden bilgi alan ilçe Kaymakamı Alper TAŞ, Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri'nin hayırlı olmasını dileyerek “Kursiyerlerimizi başarılı çalışmaları nedeniyle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. Program, Öğretmenlerin verdikleri konser ile sona erdi.


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder