Yeni
Loading...

TRUVA İDA DAĞI PROJESİ İÇİN KEŞİF ÇALIŞMASI YAPILDI


     İlçe Kaymakamı Alper TAŞ başkanlığında, Kaymakamlık Proje Ekibiyle birlikte, Bayramiç Turizminin Geliştirilmesi Planı kapsamında; "Her Şeyin Başladığı Yer, Truva İda Dağı Projesi" uygulanmasıyla ilgili yerinde keşif çalışması yapıldı.

      Bu proje kapsamında efsaneye göre İda'da geçen olayları anlatan görsel materyalleri alan sergilenmesi, hediyelik eşyaların üretilmesi ve konularla ilgili tanıtım çalışmaları yapılması planlanıyor. Valiliğimizin himayelerinde, tüm paydaş kurum ve kuruluşların destekleri ile gerçekleştirilecek çalışma ile ilçemiz turizminin gelişmesinde önemli bir katkı sunulması hedefleniyor.

      Kaymakamlıktan yapılan açıklamada; ''Truva Efsanesinde anlatılan hikayeye göre tüm olayların başlangıcı; üzerinde 'En Güzele' yazısı yazan altın "Anlaşmazlık Elması" kendilerine ait olduğunu iddia eden Hera, Artemis ve Afrodit arasında anlaşmazlığa neden olması ve aralarında seçimi yapmak üzere Paris'in görevlendirilmesiyle başlamaktadır. Tarihi olarak 'Anlaşmazlık Elması' olarak isimlendirilen altın elma farklı dillerde deyimlere konu olacak şekilde yaygınlaşmıştır.

     Parisin, yaptığı seçim ise literatürde 'Parisin Yargısı' olarak ifade edilmektedir ve bu iki olay mitolojik hikayeye göre Truva Efsanesinde geçen 'tüm olayların' başlamasının nedeni olarak gösterilmektedir. Efsane açısından bu kadar önemli olması nedeniyle 'Anlaşmazlık Elması' ve 'Parisin Yargısı' konuları, Antik Çağ ve Rönesans döneminde bir çok hikayeye konu olmuş ve bir çok yağlı boya tuvali yapılmıştır. Başlangıç noktası olması nedeniyle, Truva Efsanesini anlamak isteyen tüm ziyaretçilerin, hikayenin başladığı yer olan İda yani Kazdağlarına davet ediyoruz''denildi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder