Yeni
Loading...

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ


      Turizm Haftası, Bayramiç Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen tören ile kutlandı.İlçe protokolünün yer aldığı etkinlikte konuşma yapan Halk Eğitimi Müdürü Celalettin ÖZTÜRK:“Bacasız sanayi” olarak adlandırdığımız turizm, yaşlı dünyamızın taze çiçeğidir. Hepimizin gayet iyi bildiği gibi, ülkemizin zenginleşmesi, tanıtılması, devletimizin güçlenmesi, insanımızın refah içinde mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için çok büyük bir öneme sahiptir.

     Bu yönüyle yeşil Bayramiç olarak da tanınan ilçemiz bölgesinde bir inciyi andırmaktadır. Ayazma, Çandır,  Hacı Kayyum gibi mesire ve piknik yerleri; Hadım oğlu Konağı, Taş Köprü ve Mehmet Akif Ersoy Evi gibi turistik yerleri ile eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Ayrıca İlçemizin Kaz dağlarının kuzey yamaçlarına ev sahipliği yapması ve bu yönüyle mitolojik zengin bir tarihe sahip olması da hiç de azımsanmayacak bir değerdir. Sarıkız Efsanesi ve Ayazmanın sahip olduğu mitolojik değerler gibi.      

      Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bu medeniyetlerden kalma çok zengin bir tarihi mirasa sahip, doğal güzellikleriyle bir cenneti andıran, aynı anda dört mevsimi yaşayabileceğimiz, kıtalar arasında bir köprü konumunda olan ülkemiz, turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Bizim için gurur verici bir gelişmedir ki, bu alanda her geçen gün daha büyük adımlar atılmakta, turizm potansiyelimiz sürekli artmaktadır.Bu konu hakkında farkındalığı artırmak, toplumumuzun ilgisini çekmek, hedefleri, yapılan çalışma ve tanıtımları yurda ve bütün dünyaya duyurmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında “Turizm Haftası” kutlamaları yapılmaktadır.

     Bayramiç Halk Eğitimi Merkezi olarak bu kutlamalara bir nebze olsun katkıda bulunmak ümidiyle hazırlamış olduğumuz Turizm Haftası kutlama programına hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum''dedi.

   Program müzik dinletisi, Halk Oyunları gösterisi ve serginin gezilmesiyle sona erdi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder