Yeni
Loading...

BAYRAMİÇ 'İDASTAR YARIŞMASINDA' EN İYİ SESİNİ ARIYOR

Bayramiç Belediyesi 21-22 Mayıs’ta gerçekleştirecekleri “Kazdağ Gençlik Festivali” kapsamında; İda Star Amatör Ses Yarışması düzenleyecek. Başvuruların başladığı yarışmada kayıtlar, 13 Mayıs Cuma günü sona eriyor

     Bayramiç Belediyesi “Kazdağ Gençlik Festivali” kapsamında; yapılacak konserler dışında 22 Mayıs’ta İda Star Amatör Ses Yarışması düzenleyecek. Başvuruların Bayramiç Belediyesi Halk Masasına yapılacağını belirten belediye yetkilileri, son başvuru tarihinin 13 Mayıs Cuma günü olduğunu bu tarihten sonra kesinlikle kayıt yapılmayacağını ifade ederek “Yarışmaya; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan,18 yaşından gün almış, 30 yaşını geçmemiş, profesyonel müzik çalışması bulunmayan, en az ilköğretim okulu mezunu bay ve bayan yarışmacılar katılabilir. Yarışma seçici kurul üyeleri, jüri üyeleri ve bunların 1.derece yakınları katılamazlar” bilgisini verdi. Belediye, yarışma şartnamesini, kamuoyu ile paylaştı.

İDASTAR AMATÖR SES YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

   Bayramiç Belediyesi “Kazdağ Gençlik Festivali” kapsamında; müziğe yönlendirme ve eğlendirme amaçlı amatör ses yarışması düzenlemektedir. Başvurular 27.04.2022 tarihinde başlar, 13.05.2022 tarihinde Saat 17: 30’ da sona erer.

   Yarışmaya katılacaklar, belirtilen tarihler içerisinde, Kayıt Bilgi Formunu eksiksiz doldurarak şahsen Bayramiç Belediyesi’ne bırakacaklardır.Zamanında ulaşmayan hiçbir başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır. Her bir yarışmacı kendi kayıt bilgi formundaki bilgilerin tam ve eksiksiz olduğunu ve doğruluğunu teyit eder. Kayıt bilgi formundaki bilgilerin eksik ve yanlış olduğunun tespit edilmesi halinde, ilgili yarışmacı yarışma dışı bırakılabilecektir. Bu halde yarışmacı herhangi bir hak talebinde bulunamaz.

    Başvuruda bulunan adaylar kayıt bilgi formuna okumak istedikleri 3 şarkıyı (tercih sırasına göre) listeleyecekler; seçici jüri ön elemede (yarı finalde) yarışmacıdan bu 3 şarkıdan birini seslendirmesini isteyebilecektir.Seçilen eserlerin sözleri, Anayasanın dayandığı temel görüş ve ilkelerle; Cumhuriyetin niteliklerini benimsetici ve bu görüş ve ilkelere uygun düşünce tarzına, Türk toplumunun çağdaş uygarlık düzeyine erişmesi amacını güden Atatürk ilkeleri ve bu ilkelerin dünya görüşüne, yaşam tarzına aykırı olamaz. Argo, kaba tabir ve kelimeler kullanılamaz. Seçilen temaların moral yıkıcı, herhangi bir politik görüşü övücü veya yerici, müstehcen, anlamsız olmaması ve ticarî bir amaç taşımaması gerekmektedir.

    Kayıt bilgi formunda bildirilen ve seçici jüri tarafından belirlenerek yarı final ve final yarışmasında seslendirilecek eserler sonradan değiştirilemez. Başvurular 50 kişi ile sınırlandırılmıştır. (Bu sayıya ulaşıldığında başvurular sona erecektir ve belediye tarafından ilan edilecektir).

YARI FİNAL YARIŞMASI:

   Yarışmanın ön elemesi (yarı final) 16 Mayıs 2022 tarihinde Belediye Düğün Salonu’nda yapılacaktır. Yarışmacıların eser icraları seçici jürinin 2 üyesi tarafından değerlendirilecektir.Jüri, yarışmacıların başvuru formunda belirttikleri 3 eserden birini seçip yarışmacıya söyletebilecektir.Yer ve saat yarışmacılara, yarışma gününden en az 3 cep telefonu mesajı ve internet web sayfası üzerinden duyurulacaktır. Ön eleme sonucunda 10 yarışmacı finale kalacaktır.Finale kalan isimler 17 Mayıs 2022 tarihinde Bayramiç Belediyesi’nin web sayfası ile Sosyal medya hesaplarından yayınlanacak, ayrıca yarışmacılara cep mesajı ile bilgi verilecektir.

FİNAL YARIŞMASI:

    Final yarışması 22 Mayıs 2022 Pazar günü saat 17.00’de, Hacıkayyum Mesire Alanı’ndaki festival sahnesinde; jüri Üyeleri (alanında yetkin en az 4 jüri üyesi), basın, Bayramiç Belediyesi yetkilileri ve halkın huzurunda ve orkestra eşliğinde yapılacaktır. Aynı gün 13.00-14.30 saatleri arasında, aynı yerde prova yapılacaktır. Yarışmacıların provadan bir saat önce yarışma yerinde bulunmaları zorunludur.Final yarışmasında on finalist arasından ilk üç derece belirlenecektir.

ÖDÜLLER:

İlk üç dereceye girenlere; 1. Beş (5) adet Çeyrek Altın, 2. İki (2) adet Çeyrek Altın 3. Bir (1) adet Çeyrek Altın hediye edilecektir.Ayrıca finale kalan tüm yarışmacılara bluetooth kulaklık hediye edilecektir. Ödüller final yarışması sonunda verilecektir.


 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder