Yeni
Loading...

İLÇEMİZDE VAKA SAYISI 1 GÜNDE 360 KİŞİDEN 161'E DÜŞTÜ!..


    Geçtiğimiz gün toplanan Bilim Kurulu ilginç ve tartışılacak bir karar aldı. Alınan karar gereği pozitif karantina süresi 7 güne indirildi. 7 gün sonunda semptom göstermeyen yada 5 gün sonunda testi negatif çıkan kişilerin, karantinası sona erecek. Ayrıca 3 ay içinde hatırlatma aşısı olan kişiler karantinaya alınmayacak.

   Günlük vaka sayısı 3 haftada 3 kat artmışken ve omicron varyantının yayılımı hızlanmışken alınan bu kararlar endişe verici olarak değerlendiriliyor. Omicron varyantı bu denlivaka artışlarına sebeb olmuşken, henüz iyileşip iyileşmediği tam kesin olmayan binlerce vaka 7 gün içinde toplum içine karışacak. Dünyada bir çok ülke tedbirleri üst seviyeye çıkarıp kapanmaya giderken, Bilim Kurulunun aldığı karar tepkilere neden oldu.

   İlçemizde de vaka artışları hızla yükselirken, vatandaşların uyarıları pek dikkate almadığı gözlemleniyor. Alınan karar gereği ilçemizde bulunan 360 vaka 161 kişiye düştü. 7 günü dolduran pozitif vakaların tamamı serbest bırakıldı. 240 olan temaslı karantinada bulunan kişi sayısıda 120 kişiye düşmüş oldu. 

   Alınan bu kararın ne gibi sonuçlar doğuracağını önümüzdeki günlerde daha da iyi göreceğiz.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder